Batik in de kinderkamer

Batikken is een manier om lappen stof met verf te decoreren waarna de lappen worden gebruikt voor o.a. het maken van kleding maar ook als wandkleed. Hier in het westen zien we de stoffen ook vaak terug in interieurs. Het lijken geïmproviseerde patronen maar dat is niet zo, in Indonesië verschillen de patronen per regio enorm. Kleurrijke doeken die warmte en dus oo
Lees meer

01

sep

Batikken is een manier om lappen stof met verf te decoreren waarna de lappen worden gebruikt voor o.a. het maken van kleding maar ook als wandkleed. Hier in het westen zien we de stoffen ook vaak terug in interieurs.

Het lijken geïmproviseerde patronen maar dat is niet zo, in Indonesië verschillen de patronen per regio enorm. Kleurrijke doeken die warmte en dus ook kleur aan je kamer geven. En waarom dus niet ook aan een kinderkamer? Batik in de kinderkamer geeft het kamertje enorm veel sfeer en warmte. Geen standaard baby/kinderkamer maar een unieke aankleding voor een uniek kind (natuurlijk).

De vele kleurencombinaties kunnen vaak onderling ook gemixt worden maar voor de kinderkamer zouden wij adviseren het niet té bont te maken. Een rustige basis met wat gebatikte accessoires hier en daar en het kamertje zal nog steeds rustig en sereen blijven, ondanks de prints.

 

Batik in de kinderkamer   Batik in de kinderkamer

Batik in de kinderkamer   Batik in de kinderkamer

Voor wat grotere prinsessen:

Batik in de kinderkamer

 

Bronnen afbeeldingen:1. Nenz.net 2. Adelineaffreshop.bigcartel.com 3. Antikbatik.fr 4. Bellacor.com 5. Laredoute.com

Hi!

Mijn naam is Mirjam en ik ben moeder van Noah Joe (10) en Eli (1,5). Op LieveKeet.nl bundel ik al mijn passies zoals interieurstyling, (kinder)mode, diy’s en leuke uitstapjes. Een fijne verzameling van verhalen en tips voor ouders met de leukste kids. Sit back & relax en laat je inspireren!

Liefs,
Mirjam

Populair
De hond in topvorm houden
De hond in topvorm houden
06 november | Lifestyle
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
16 november | Thuis
Is jouw auto mobielvrij?
Is jouw auto mobielvrij?
11 november | Lifestyle
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
14 november | Lifestyle