De luie bento

Bento, uhh.... ja bento een rage uit Japan welke nu al enige tijd overgewaaid is naar Nederland. Het is bedoeld om kinderen beter en gezonder te laten eten, bento’s zien er dan ook uit als een klein feestje!

Lees meer

05

aug

Op pinterest kom je de meest waanzinnige creaties tegen maar omdat ik mijzelf ‘s ochtends geen half uur bezig zie zijn met een lunchtrommeltje ga ik voor de makkelijke niet zo tijdsintensieve bento, oftewel de luie bento. Geen rijst of zelfgebakken pannenkoeken maar wel fijne broodjes, groente, fruit, zuivel en vleeswaren. Net zo leuk en lekker en ook haalbaar als je ‘s ochtends om 9 uur op kantoor wordt verwacht.

 

Wat heb je nodig voor een bento

Een leuk trommeltje, uitsteekers en prikkertjes hieronder mijn selectie; alles te koop op: deleukstelunch.nl

 

Bento selectie

Bento selectie

 

Mijn eerste bento lunch maak ik met hart- en bloemvormpjes, volkorenbrood, tomaat, druif, jam, kaas en kokosbrood.

De luie bento

 

Ik druk uit het brood wat vormpjes, ik neem 1 boterham meer dan dat ik normaal smeer omdat je toch de korsten wegsnijd. De vormpjes beleg ik zoals ik normaal ook zou doen. Ik snij wat tomaatjes en druiven door de helft en prik deze als hartjes aan elkaar. Een kind kan de was doen!

Populair
Handige tips voor verhuizing naar Den Haag
Handige tips voor verhuizing naar Den Haag
22 januari | Lifestyle
Meer ruimte in huis creëren
Meer ruimte in huis creëren
28 december | Thuis
Na de kerstvakantie, wat eten we?
Na de kerstvakantie, wat eten we?
31 december | Thuis
Airco in huis? Dit doe je in de winter
Airco in huis? Dit doe je in de winter
28 december | Thuis