De luie bento

Bento, uhh.... ja bento een rage uit Japan welke nu al enige tijd overgewaaid is naar Nederland. Het is bedoeld om kinderen beter en gezonder te laten eten, bento’s zien er dan ook uit als een klein feestje!

Lees meer

05

aug

Op pinterest kom je de meest waanzinnige creaties tegen maar omdat ik mijzelf ‘s ochtends geen half uur bezig zie zijn met een lunchtrommeltje ga ik voor de makkelijke niet zo tijdsintensieve bento, oftewel de luie bento. Geen rijst of zelfgebakken pannenkoeken maar wel fijne broodjes, groente, fruit, zuivel en vleeswaren. Net zo leuk en lekker en ook haalbaar als je ‘s ochtends om 9 uur op kantoor wordt verwacht.

 

Wat heb je nodig voor een bento

Een leuk trommeltje, uitsteekers en prikkertjes hieronder mijn selectie; alles te koop op: deleukstelunch.nl

 

Bento selectie

Bento selectie

 

Mijn eerste bento lunch maak ik met hart- en bloemvormpjes, volkorenbrood, tomaat, druif, jam, kaas en kokosbrood.

De luie bento

 

Ik druk uit het brood wat vormpjes, ik neem 1 boterham meer dan dat ik normaal smeer omdat je toch de korsten wegsnijd. De vormpjes beleg ik zoals ik normaal ook zou doen. Ik snij wat tomaatjes en druiven door de helft en prik deze als hartjes aan elkaar. Een kind kan de was doen!

Populair
Geen dag zonder stofzuiger met kinderen in huis – tips voor een schoon huis met kids
Geen dag zonder stofzuiger met kinderen in huis – tips voor een schoon huis met kids
29 januari | Lifestyle
Goedkoop weekendje weg met de kids: 4 ideeen
Goedkoop weekendje weg met de kids: 4 ideeen
12 februari | Lifestyle
Met je kinderen naar een hotel met wellness: 3 tips
Met je kinderen naar een hotel met wellness: 3 tips
11 februari | Lifestyle