DIY loungebank van pallets

Het gebruiken van pallets in het huishouden is in de voorbije jaren sterk toegenomen. Vroeger waren ze handig alleen om grote kwantiteiten producten te transporteren, vandaag de dag worden pallets gezien als smaakvolle versieringen voor jouw woning. Ze kunnen in veel dingen verwerkt worden; jouw creativiteit is de enigste grens.

Lees meer

25

sep

Een loungebank van pallets zelf maken is vrij eenvoudig. Je moet geen ervaring hebben om dit kleine en fijne project tot een goed einde te kunnen brengen. Aangezien je zoiets niet in meubelwinkels vindt, is een loungebank van pallets een hip meubelstuk dat je ook nog kan personaliseren. Nog een voordeel is dat het zeer goedkoop is om zo'n loungebank te maken!

 

 

Benodigheden (per loungebank)

  • Stevige stof
  • 1 plank MDF
  • 3 pallets
  • Tacker
  • Schroeven
  • Schroeftol
  • Schuimrubber

 

Werkwijze

Stap 1:

Maak eerst twee pallets vast aan elkaar met stevige schroeven. Maak daarna de derde pallet vast tegen de achterkant van de eerste twee. Gebruik genoeg schroeven zodat het stevig blijft: je wilt waarschijnlijk niet dat het uit elkaar valt. Kleur hierna de pallets: de kleur maakt op zich niet uit, kies alleen voor iets dat weerbestendig is.

Stap 2:

Om comfortabel hierop te kunnen zitten heb je pallletkussens nodig. Deze kan je in de winkel kopen of op maat laten maken, maar je kan ze natuurlijk ook wel zelf maken. Hiervoor maak je gebruik van schuimrubber en het MDF. Zaag eerst het MDF op de maat van de loungebank en lijm daarna een stuk schuimrubber  aan de pallets die even groot is als de loungebank.

Stap 3:

Knip de stof iets groter uit zodat het goed om de randen van de schuimrubber past. Kies een kant: begin in het midden en ga dan naar het overkant. Werk daarna de hoeken mooi af door ze met schuimrubber te vullen. Tack hierna alles goed aan elkaar vast. Proficiat, jouw loungebank is klaar!


 

Tips & tricks

De pallets kan je op voorhand schilderen, maar je kan ze ook in hun oorspronkelijke kleur houden. Als je dat doet is het handig op de pallets ook op te schuren om uitstekende splinters te vermijden. Als je ook een loungetafel wilt, haal dan nog 2 extra pallets en leg ze op elkaar. Leg hier een glasplaat op en je hebt jouw loungetafel.

Hi!

Mijn naam is Mirjam en ik ben moeder van Noah Joe (10) en Eli (1,5). Op LieveKeet.nl bundel ik al mijn passies zoals interieurstyling, (kinder)mode, diy’s en leuke uitstapjes. Een fijne verzameling van verhalen en tips voor ouders met de leukste kids. Sit back & relax en laat je inspireren!

Liefs,
Mirjam

Populair
De hond in topvorm houden
De hond in topvorm houden
06 november | Lifestyle
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
16 november | Thuis
Is jouw auto mobielvrij?
Is jouw auto mobielvrij?
11 november | Lifestyle
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
14 november | Lifestyle