Verlichting kiezen voor de peuterkamer

De peuterkamer; voor veel mensen is het een leuk project om deze mooi, stijlvol, speels en vrolijk in te richten. Daar hoort natuurlijk ook verlichting bij. Naast vrolijkheid is het anno 2016 natuurlijk wel zo slim om ook te letten op energiezuinigheid en lichtsterkte. Wij geven je graag wat tips:

Lees meer

14

jun

Meerdere lampen voor meerdere doelen

In de kinderkamer wordt niet alleen geslapen. Er wordt ook voorgelezen, gespeeld, gepoetst, enzovoorts. Inventariseer daarom eerst de doelen van de peuterkamer voordat je verlichting kiest. Zo zul je zien dat je algemene verlichting nodig hebt, voor tijdens het spelen en stofzuigen bijvoorbeeld, maar ook sfeerverlichting voor ’s avonds tijdens het spelen. En een leeslampje voor boven het bed.

 

Kies voor zuinig: neem LED!

Zijn de kids graag aan het spelen, knutselen of computeren op de peuterkamer? Dan brandt het licht vaak. Dat kost stroom. Het is dan ook raadzaam om in de kinderkamer voor LED verlichting te kiezen, zodat je stroomrekening niet onnodig hoog is. Overigens, de keuze voor LEDs is niet alleen verstandig in de peuterkamer, maar overal in huis. Ledverlichting gaat tientallen jaren langer mee en scheelt tot wel 40% op het stroomverbruik. Snel bestellen dus!

 

Kies speelse verlichting

Verlichting moet niet alleen functioneel zijn. Het is op de kinderkamer juist leuk als de verlichting ook nog eens leuk oogt en speels is. Daarover heeft Philips wat leuke tips. Heb je de peuterkamer een thema gegeven? Bijvoorbeeld Ajax (voetbal) of Dinosaurussen? Zoek dan een lamp die binnen het thema past.

 

Hi!

Mijn naam is Mirjam en ik ben moeder van Noah Joe (10) en Eli (1,5). Op LieveKeet.nl bundel ik al mijn passies zoals interieurstyling, (kinder)mode, diy’s en leuke uitstapjes. Een fijne verzameling van verhalen en tips voor ouders met de leukste kids. Sit back & relax en laat je inspireren!

Liefs,
Mirjam

Populair
De hond in topvorm houden
De hond in topvorm houden
06 november | Lifestyle
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
Een mooie blikvanger is vaak al genoeg
16 november | Thuis
Is jouw auto mobielvrij?
Is jouw auto mobielvrij?
11 november | Lifestyle
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
Welke verzekeringen kun je voor je kinderen inzetten?
14 november | Lifestyle