4 tips om het perfecte kinderparadijs te creëren

Zegt je kindje al de hele tijd dat hij of zij een eigen kamer wilt? Dan is het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn natuurlijk eindeloze mogelijkheden om je kinderkamer aan te pakken. Met de volgende tips maak jij de perfecte kinderkamer voor jouw kleintje.

Lees meer

12

apr

Bedenk welke spullen je erin wilt hebben

De slaapkamer is een plek waar je kindje veel tijd besteedt. Het is dus leuk om goed na te denken hoe je het inricht. Vindt hij voetbal leuk, ga dan voor een voetbalthema en leg leuke voetbalspulletjes in zijn kamer. Als je een echte prinses in huis hebt, kies dan voor een roze kamer met een heuse troon in de vorm van een grote stoel. Heb je een dakkapel of hoog plafond? Hang een schommel of hangmat op om de kinderkamer af te maken.

 

Zorg voor goede verduistering

Naast dat je kleine veel speelt in de kinderkamer, moet er ook geslapen worden. Daarbij is het belangrijk dat je de kamer goed donker maakt. Als je kind wilt uitslapen, is het niet echt fijn als er felle stralen in het gezicht schijnen. Zorg daarom voor goed verduisterende gordijnen of rolluiken en zet het bed niet onder het raam. Zo is de kinderkamer lekker donker en slaapt je kleine als een roos.

 

 

Fijne temperatuur op kamer

Een fijne temperatuur in de kinderkamer is natuurlijk belangrijk. Niet alleen om te spelen, maar ook om in te slapen. Voor veel mensen is 18 tot 21 graden de perfecte temperatuur. Als het tocht in je huis, plaats je een tochtstrip onder de deur. In de winter hou je de ramen dicht zet je de verwarming aan om een lekkere warme kamer te krijgen, maar in het voorjaar doe je dat niet. Op warme dagen doe je de ramen in de ochtend open wanneer het niet zo warm is. Hierdoor maak je de kamer koeler en slaapt je kindje een stuk beter.. Het is ook belangrijk om regelmatig te ventileren, zo hou je de vochtgehalte laag en blijft de lucht in je huis gezond voor je kindjes.

 

Maak het kidsproof en veilig

De kinderkamer moet niet alleen leuk zijn, maar ook veilig. Je wilt je kindje uitgebreid laten spelen zonder dat jij constant moet opletten. Er zijn verschillende manieren waarop je de kinderkamer veilig maakt. Plak bijvoorbeeld speciale bumpers op hoeken en kasten met scherpe hoeken en ga voor een zachte ondergrond om op te spelen. Vergeet ook niet om de stopcontacten te voorzien van speciale kleppen. Zo speelt je kindje veilig en loop jij met een gerust hart door je huis.