5 musthaves voor een babyproof huis

Je bent zwanger! Er gaat zoveel door je heen: blijdschap, emoties en stress over wat je allemaal moet gaan regelen. Wat moet je doen tijdens de zwangerschap? En wat kan pas als de kleine er is?

Lees meer

14

sep

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de kinderen die worden opgenomen in het Rode Kruis ziekenhuis jonger is dan 4 jaar. Je huis veilig maken voor het nieuwste gezinslid is dan ook niet iets wat je wilt overslaan. Welke 5 dingen mogen niet ontbreken in een babyproof huis? Lees het hier.

 

Afdekplaatjes

Na ongeveer een half jaar begint je kind al met kruipen. Kinderen kruipen overal naar toe en steken dan in alles wat ze zien hun vingertjes. Daarom is het van belang op stopcontacten waar je baby bij kan afdekplaatjes te plakken. Deze hoef je er niet af te halen als je het stopcontact nodig hebt.


Bron: Kip-installatietechniek.nl

 

Rookmelder

Brandbeveiliging in huis is geen overbodige luxe. Maar je wilt natuurlijk niet in je nieuwe fleurige babykamer zo’n saaie rookmelder plaatsen. Daar hebben ze tegenwoordig een oplossing voor: zo kwam het merk Jalo Lento met hippe rookmelders in de vorm van een vlinder en introduceerde het merk Luvion kleurrijke rookmelders in de vorm van vrolijke vogels.

 


Bron: Babytrendwatcher.nl


Bron: Ifitshipitshere.com

 

Traphekje

Omdat je kleine dreumes al na een half jaar begint met kruipen is het belangrijk om traphekjes te plaatsen. Vergeet traphekjes nooit dicht te doen, zorg dat dit een automatisme wordt. Daarom raden wij aan om deze al te plaatsen als je ook de rest van het huis babyproof maakt. Zo ben je er al aan gewend wanneer je baby begint met kruipen.


Bron: Budgi.nl

 

Deurklemmen

Je kindje is lekker op ontdekkingstocht door het huis. Dan wil je natuurlijk niet dat je dreumes met de vingertjes tussen de deur komt. Deurklemmen zijn daarvoor de perfecte oplossing. De deur kan namelijk nooit dichtvallen of dicht worden geduwd. Nog een voordeel van een deurklem is dat je kindje zichzelf niet kan opsluiten.

 

Veilig thuis

Nu je een kleine hebt, heb je al genoeg om je druk over te maken. Dan wil je je natuurlijk niet ook nog druk hoeven maken om de beveiliging van je huis. Kies daarom voor een beveiligingscamera als je deze nog niet hebt. Tegenwoordig zijn er leuke beveiligingscamera’s van het merk Parson in de vorm van verschillende dieren. Je kan kiezen uit verschillende soorten vogels, een kameleon, sprinkhaan of eekhoorn. Zo maak je van je beveiligingscamera een leuke eyecatcher.


Bron: Toovia.com

Na deze aanpassingen is het tijd om lekker te gaan genieten van je zwangerschap en daarna van een zorgeloze tijd met je kleine.