5 Slaap tips voor uw peuter

Uw peuter wil niet slapen? Het is erg vervelend als u kind moeite heeft met slapen. Het is een veel voorkomend probleem ongeveer 15% tot 30% van de jonge kinderen heeft hier last van. Naast dat het onprettig is voor uw kind, kan het ook uw eigen nachtrust verstoren. Daarom heeft Lieve keet een aantal handige tips op een rij gezet.

Lees meer

27

nov

Tip 1: Maak er een ritueel van

Het is belangrijk dat uw peuter zicht prettig voelt. Door dagelijkse rituelen weet uw peuter wat hij kan verwachten. Dit maakt het slapen gaan ook makkelijker. Gordijnen toe, een leuk verhaaltje, nog even een knuffel van papa of mama.

 

Tip 2: Goede kamer temperatuur

Zorg voor de juiste kamer temperatuur, optimaal is rond de 19 graden. Tijdens het slapen gaan is het niet fijn als het te benauwd is. Maar het is wel belangrijk dat de kamer op temperatuur is. Dit maakt het voor het kind een stuk makkelijker om in slaap te vallen. Ook dit is een deel van de routine.

 

Tip 3: Vermijd spannende activiteiten

Het is belangrijk dat het kind tot rust komt voor het slapen, voorkom spannende activiteiten. Als het kind voor het slapen gaat naar spannende dingen kijkt op de iPad of TV kan de slaap verdreven worden.  

 

Tip 4: Verduister kinderkamers optimaal

Voor een optimale nachtrust is een donkere slaapkamer belangrijk. Op deze manier wordt u kind niet afgeleid. Sommige kinderen hebben moeite met een donkere ruimte. Koppel daarom iets positiefs aan het donker maken van een kinderkamer. Zo kwam ik deze leuke Disney rol gordijnen van VELUX tegen waarbij je zelf ook de transparantie aan kunt geven. Ze hebben leuke prints met slapende Winnie de Pooh karakters. Een leuk Winnie de Pooh verhaal voor het slapen gaan en gordijntjes toe.


Bron: VELUX

 

Tip 5: Vaste slaapplaats

Creëer een vaste slaapplaats voor u kind, hier voelt ze zich rustig. Denk aan een eigen bed dat in een vaste kamer staat. Even luieren bij de ouders kan, maar maak hier geen gewoonte van. Dit geeft ook u meer rust.