5 tips om je kat gezond te houden

Als je een kat hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze zo gezond mogelijk blijft. Je hebt hier uiteraard niet altijd zelf invloed op, maar je kunt wel een grote bijdrage leveren aan de gezondheid van jouw kat. Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kat zo gezond mogelijk blijft? Wij helpen je op weg, want je leest het in dit artikel.

Lees meer

26

feb

 

Speel met je kat
Voldoende beweging is belangrijk voor je kat. Heb jij een kat die het liefst gewoon de hele dag in de bank ligt? Dan wordt het tijd voor wat beweging! Ga met je kat spelen. Koop wat leuke speeltjes en zorg ervoor dat je minimaal 2 keer per dag even uitgebreid met je kat speelt. Dit zorgt er namelijk voor dat je kat in beweging komt, en voldoende beweging voor je kat is belangrijk om gezond te blijven. Heb je zelf weinig tijd om met je kat te spelen? Kinderen vinden dit vaak ook ontzettend leuk om te doen. Let er natuurlijk wel op dat je kinderen niet te veel laat spelen met katten die wat agressief kunnen zijn. Bij rustige katten die geen kwaad doen is dit uiteraard wel mogelijk.

Verantwoorde voeding
Om jouw kat zo gezond mogelijk te laten leven, is het belangrijk om als baasje verantwoorde voeding voor je kat te kopen. Kattenvoer is tegenwoordig al van hoge kwaliteit, dus dit is een goede optie. Dit kattenvoer is zo samengesteld dat het in staat is jouw kat alles te geven wat hij/zij nodig heeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor voer voor katten dat geen kunstmatige geur- en smaakstoffen bevat. Dit is bevorderlijk om ervoor te zorgen dat jouw kat alleen het beste binnenkrijgt. Een verantwoorde voeding voor je kat houdt ook in dat het goed is om nat voer af te wisselen met droog voer. Geef je kat niet alleen maar droog voer, want katten hebben ook nat voer nodig vanwege de vocht. Wissel dit goed met elkaar af. Zo weet je zeker dat de voeding van je kat verantwoord is.

Ontwormen
Het kan zo zijn dat jouw kat zo nu en dan besmet raakt met wormen. Dit is uiteraard niet fijn, maar dit gebeurt nu eenmaal. Het is daarom goed om regelmatig jouw kat te ontwormen. Het ontwormen van een kat is heel gemakkelijk, hier zijn veel handige middelen voor. Hierbij kun je denken aan ontwormingstabletten of ontwormpasta.

Vlooien-/teken middel
Je wilt vlooien en teken bij je kat zo veel mogelijk voorkomen. Het is daarom aan te raden om jouw kat iedere maand te behandelen met een geschikt vlooien-/tekenmiddel. Het anti vlooien bij een kat is enorm belangrijk. Op deze manier houd je jouw kat gezond.

Verzorging van de vacht
Katten zijn in sommige gevallen prima in staat om hun vacht te verzorgen, maar dit is niet bij iedere kat zo. Heb jij een meer langharige kat? Dan kan het zo zijn dat deze katten vaker klitten in hun haren krijgen. Als dit het geval is, kun je jouw kat voorzichtig kammen met een zachte borstel. Ook kun je een grove kam gebruiken.