7 tips voor een verhuizing met kinderen

Heb je kinderen en ga je binnenkort verhuizen? Voor kinderen is een verhuizing vaak een spannende periode. Om de verhuizing soepel te laten verlopen voor jou en je kinderen, hebben wij 7 handige tips voor je op een rij gezet.

Lees meer

09

nov

Bron: Khz-movers.com

 

Tip 1: Licht je kind op het juiste moment in

Wanneer je je kind inlicht hangt af van de leeftijd. Is je kind nog een peuter? Dan heeft het geen zin om maanden van tevoren te vertellen dat jullie gaan verhuizen. Peuters krijgen over het algemeen niet veel mee van een verhuizing. Een maand van tevoren vertellen over de verhuizing is prima. Is je kind al wat ouder, dan vertel je al eerder over de verhuizing. Bij oudere kinderen is het belangrijk om ze vroeg bij het verhuisproces te betrekken. Licht je kinderen wel pas in als de verhuisplannen 100% zeker zijn. Het heeft geen zin om je kind onnodig ongerust te maken.

 

Tip 2: Wees positief

Als jij positief bent tegenover de verhuizing, dan is de kans groot dat je kind dat van je overneemt. Leg de nadruk op dat jullie een groter/fijner huis krijgen, je kind een eigen kamer krijgt etc. Laat je kind wat nieuws uitzoeken voor zijn/haar nieuwe kamer kortom, vaak van de verhuizing een feestje.

 

Tip 3: Laat je kind meehelpen met inpakken

Betrek je kind zoveel mogelijk bij de werkzaamheden. Laat je kind meehelpen met het inpakken van zijn/haar spulletjes. Geef je kind het gevoel dat hij/zij betrokken wordt bij de verhuizing.

 

Tip 4: Richt samen de nieuwe kinderkamer in

Kinderen van 6 jaar of ouder vinden het leuk om hun eigen kamer te mogen ontwerpen. Vraag je kind bijvoorbeeld naar een bepaalde kleur en ga samen naar de woonwinkel om wat nieuwe meubels uit te zoeken. Voor peuters en kleuters is het aan te raden om in de nieuwe kinderkamer veel elementen uit de oude kamer terug te laten keren. Dit voelt vertrouwd aan, en fungeert als een houvast voor je kind. Zijn je kinderen al wat ouder en ben je van plan om voor een lange tijd in je nieuwe woning te blijven wonen? Denk dan alvast vooruit. Misschien is de kamer nu nog groot genoeg, maar voor je het weet groeit je kind je voorbij. Een dakkapel op de kinderslaapkamer biedt dan uitkomst voor extra ruimte en licht. Dakkapel prijzen verschillen per materiaal. Je laat al een kunststof dakkapel plaatsen voor € 3.750.

 

Tip 5: Mijd de maand september

Een verhuizing is natuurlijk niet altijd te plannen. Heb je wel die mogelijkheid? Verhuis dan in de zomervakantie. Probeer de maand september in ieder geval te vermijden. Het is voor je kind niet prettig om eerst te moeten wennen aan een nieuwe klas om vervolgens te moeten verhuizen naar een nieuwe school.

 

Tip 6: Geef een afscheidsfeestje

Hoe oud je kind ook is, maak een moment vrij om afscheid te nemen van zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Ligt ook de school op tijd in zodat deze rekening kan houden met een laatste schooldag. Een goed afscheid zorgt ervoor dat je kind de verhuizing beter begrijpt en zich sneller aanpast in de nieuwe woning en buurt.

 

Tip 7: Neem een verhuizer in dienst

Neem een professionele en ervaren verhuizer in dienst zodat je verhuizing goed, snel en vlekkeloos verloopt. Doordat een verhuizer je veel werk uit handen neemt, heb jij meer tijd om aandacht aan je kind te besteden op de dag van de verhuizing. De kosten voor een verhuizer liggen rond de € 65 per uur, inclusief 1 verhuizer en een verhuiswagen van 20 m3.