Babykamer idee�n: inspiratie voor de inrichting van je babykamer

Voor veel aanstaande ouders is het een ontzettend leuk project: het inrichten van de babykamer. Een babykamer zit heel anders in elkaar dan een 'gewone' slaapkamer, zowel in praktisch opzicht als qua uitstraling. Ben jij net bezig met het maken van een mooie babykamer? Dan hebben wij wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.    Thema Een leuke manier
Lees meer

29

apr

Voor veel aanstaande ouders is het een ontzettend leuk project: het inrichten van de babykamer. Een babykamer zit heel anders in elkaar dan een 'gewone' slaapkamer, zowel in praktisch opzicht als qua uitstraling. Ben jij net bezig met het maken van een mooie babykamer? Dan hebben wij wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.   

Thema
Een leuke manier om aan babykamer ideeën te komen is door te denken in thema's. Een thema geeft je een richtlijn voor de vloer en wanden, maar ook voor de inrichting en accessoires. Zo'n thema kan heel handig zijn, omdat je daarmee voor één stijl zorgt. Dat geeft weer meer rust in de babykamer, iets dat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Als thema kun je kiezen voor een echt onderwerp, zoals stripfiguurtjes, maar je kunt ook gaan voor een bepaalde kleur.

Natuurlijk
Eén van de belangrijkste trends voor babykamers op dit moment is 'natuurlijk'. Een rustige babykamer waarin veel natuurlijke materialen gebruikt worden, is geschikt voor zowel jongens als meisjes en kan bovendien ook nog prima gebruikt worden als de kinderen wat groter worden. Het leuke van die natuurlijke trend is dat je veel zelf kunt maken of opnieuw gebruiken. Ook daarvoor is het echter wel weer van belang dat je op de veiligheid let. Gebruik je hout? Zorg er dan voor dat het zo glad is, dat er geen splinters meer vanaf komen.

Veilige inrichting

De inrichting van een babykamer moet helemaal veilig zijn. Zorg voor een goed bedje, dat - als het geverfd is - geverfd is met verf uit categorie 1. Deze verfsoort bevat namelijk weinig oplossingsmiddelen en het kan veel minder kwaad wanneer je kind hiermee in aanraking komt. Schilder zoveel mogelijk in dunne lagen en laat alles goed drogen voor je het in gebruik neemt. Let daarnaast op koordjes, verwarmingsbuizen en stopcontacten. Doe er alles aan om de kans op verbranding of verstikking te voorkomen. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje.

Praktisch
Het mooiste babykamertje is niet alleen gezellig, maar ook heel praktisch. Je kunt kiezen voor zo'n lekker warm hoogpolig tapijt, maar hoe gezellig ziet dat er nog uit als er een keer op gespuugd is? En heel veel accessoires kleden een kamer mooi aan, maar maken deze ook onrustig en zorgen voor veel afleiding. Slechts een paar mooie - en eventueel wat grotere - accessoires gebruiken is dan vaak een veel beter idee.