Batik in de kinderkamer

Batikken is een manier om lappen stof met verf te decoreren waarna de lappen worden gebruikt voor o.a. het maken van kleding maar ook als wandkleed. Hier in het westen zien we de stoffen ook vaak terug in interieurs. Het lijken geïmproviseerde patronen maar dat is niet zo, in Indonesië verschillen de patronen per regio enorm. Kleurrijke doeken die warmte en dus oo
Lees meer

01

sep

Batikken is een manier om lappen stof met verf te decoreren waarna de lappen worden gebruikt voor o.a. het maken van kleding maar ook als wandkleed. Hier in het westen zien we de stoffen ook vaak terug in interieurs.

Het lijken geïmproviseerde patronen maar dat is niet zo, in Indonesië verschillen de patronen per regio enorm. Kleurrijke doeken die warmte en dus ook kleur aan je kamer geven. En waarom dus niet ook aan een kinderkamer? Batik in de kinderkamer geeft het kamertje enorm veel sfeer en warmte. Geen standaard baby/kinderkamer maar een unieke aankleding voor een uniek kind (natuurlijk).

De vele kleurencombinaties kunnen vaak onderling ook gemixt worden maar voor de kinderkamer zouden wij adviseren het niet té bont te maken. Een rustige basis met wat gebatikte accessoires hier en daar en het kamertje zal nog steeds rustig en sereen blijven, ondanks de prints.

 

Batik in de kinderkamer   Batik in de kinderkamer

Batik in de kinderkamer   Batik in de kinderkamer

Voor wat grotere prinsessen:

Batik in de kinderkamer

 

Bronnen afbeeldingen:1. Nenz.net 2. Adelineaffreshop.bigcartel.com 3. Antikbatik.fr 4. Bellacor.com 5. Laredoute.com