Beddengoed voor de kinderkamer - slaaptips voor kinderen

Bijna elke ouder herkent het wel, een kind dat moe is maar niet wíl slapen. De reden? Vraag het ons niet, wij waren ook ooit voor de eerste keer ouder en vroegen ons al die dingen af zeg maar.

Lees meer

11

apr

De ervaring leert dat het vooral een kwestie van duidelijkheid en regelmaat is. Of eigenlijk, die 3 R’s (rust, reinheid & regelmaat)! Een kind heeft jou nodig om de basis voor hen te leggen, ook als het op slapen aankomt. Of juist als het op slapen aankomt? Slapen is een van de meest essentiële dingen in de ontwikkeling en gezondheid van je kind, dat weten wij... hoe krijg je hén overtuigd? Here’s the plan, probeer onderstaande slaaptips voor kinderen!

 

 

Dekbedovertrekken voor kinderen

Gaat het helpen? Gaat een leuk dekbedovertrek voor kinderen je kind helpen om beter te slapen? Wij denken van wel. Wetenschappelijk bewezen is dat natuurlijk niét maar als je kind bijvoorbeeld zelf mag kiezen gaat hij/zij scheelt dat in het enthousiasme om lekker naar bed te gaan. We hebben nog meer tips voor een goede nachtrust voor kinderen, succes!

 

 

  • Regelmaat – probeer regelmatige bedtijden aan te houden. Het is prettig voor je kind om te weten wat elke dag bedtijd is. Ga een uurtje eerder naar boven om rustig aan af te bouwen. Doe alles heel ontspannen en zonder strijd. Wassen, pyjama aan, boekje lezen, misschien een rustig muziekje op de achtergrond of een diffuser met ontspannende geuren aan. Elke stap helpt om het lichaam en hoofd van je kind rustiger te krijgen en voor te bereiden op het slapen.
  • Rust en orde – een opgeruimde kamer geeft rust. Een slaapkamer zonder een overdosis prikkels helpt. Maak het allemaal niet té gezellig in bed zodat je kind niet de neiging krijgt om nog eens lekker te gaan spelen. 1 knuffel, een nachtlampje mocht het te donker zijn, een zacht dekbedovertrek dat niet te warm en niet te koud is, meer is er niet nodig.
  • Dag dag! – Neem samen de dag nog eens door om indrukken die door de dag heen zijn opgepikt langzaam los te kunnen laten. Benoem de fijne momenten en laat achter je wat er misschien niet zo lekker ging die dag. Sluit af door samen een boekje te lezen.
  • Frisse lucht – een gezonde kinderkamer is een goed geventileerde kinderkamer. Niet te warm, niet te koud, ergens rond de 15-18 graden is prima. Laat het ventilatierooster zeker open tijdens de nacht en zet eventueel de deur op een kier zodat de lucht kan circuleren. Frisse lucht draagt bij aan een goede nachtrust.
  • Comfortabel kinderbed – een bed dat bij je kind past is het beste bed. Een comfortabel kinderbed bestaat uit een solide (latten)bodem, een matras die niet versleten of verzakt is en ademend beddengoed. Veiligheid, gezondheid en comfort.