Belangrijk als je kinderen krijgt...

Misschien was je er eerder nog niet zo mee bezig maar zodra je een kindje krijgt wordt je je nog bewuster van de wereld om je heen. Niet alleen van de dingen die in de wereld gebeuren maar ook het feit dat we met zijn allen zuinig moeten zijn op ons milieu(en dus de wereld). Je wilt immers dat er voor je kinderen en kleinkinderen en alles wat daarna nog zal komen ook een l
Lees meer

25

jul

eefbare wereld over blijft.

Zon

Alles wat we doen in huis heeft effect op het milieu, neem nou bijvoorbeeld het stoken. In de winter wil je dat je kindje in een lekker warm huis kan rondkruipen en ook het water in zijn/haar badje moet aangenaam zijn. Een nachtlampje zodat hij/zij ontspannen kan slapen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal voorzieningen waar je gewoon op rekent maar waar je ook steeds op wordt afgerekend. Veel energie verbruiken is slecht voor je portemonnee en voor het milieu. Zonnepanelen helpen je duurzame en verantwoorde energie op te wekken en drukken zo de energiekosten. Je gebruikt immers de energie die jouw panelen zelf hebben opgewekt. Het is een investering maar je investeert wel in de toekomst(van je kind).

De investering in zonnepanelen is het overwegen meer dan waard, de overheid heeft namelijk een paar gunstige belastingmaatregelen doorgevoerd om het voor iedereen aantrekkelijker te maken om zonnepanelen aan te schaffen. Een investering die je gaandeweg de jaren eenvoudig terugverdient. Er zijn zelfs mogelijkheden om de energie die je wel opwekt maar niet gebruikt te delen met een ander. Klinkt aantrekkelijk toch?

Een lange termijn investering waar je nu al plezier van hebt want je huis wordt nog steeds verwarmd en je kunt nog steeds van alle gemakken gebruik maken maar je houdt ook elke maand wat over omdat je minder energie van je leverancier nodig hebt. Geld over betekend dat je daar weer andere leuke dingen mee kunt doen. Op de korte termijn wat leuke uitstapjes met je kindje en op de lange termijn misschien wel een aardig spaarpotje voor de studie van later.

Belangrijk als je kinderen krijgt..

Verdiep je eens in de tips en voordelen van hebben van zonnepanelen en zet een stap in de goede richting, voor jou en je kindje, voor nu en later.