Comfort en warmte voor het hele gezin

Herken je het? Kinderen die bij thuiskomst meteen schoenen en kousen uittrekken, en soms zelfs wel meer? Koude voeten nemen ze voor lief als ze maar geen schoenen aan hoeven.

Lees meer

14

nov

Lekker spelen en ravotten, dat is het belangrijkste in hun jonge leventje. Aan het einde van de dag kan de kleine smeerpoets in bad of onder de douche. Sta je er weleens bij stil hoe je vertrouwt op warm water als je erom vraagt? Dat je rekent op snel een behaaglijke temperatuur als je de thermostaat aanzet? Het hele jaar door, maar zeker in de winter wil je graag comfort en warmte voor het hele gezin. En áls het kan dan ook nog graag een beetje duurzaam, je kinderen hebben immers nog een hele toekomst voor zich en hún kinderen weer na hen etc.  Goed voor het milieu en onze aarde en goed voor je portemonnee, kan dat?

 

 

Duurzame maatregelen in huis

Waarschijnlijk heb je in de media wel gehoord dat er nogal wat te doen is rondom de cv-ketels zoals we die tot nu to kennen. In de nabije toekomst moeten we er met z’n allen aan geloven en mogen er geen cv-ketels meer verkocht worden. Dan moet je dus op zoek naar alternatieven. Beter dan op het laatste moment acteren is het om nu duurzame maatregelen in huis te nemen. Laat bijvoorbeeld een warmtepomp installeren als je niet meer tevreden bent over de prestaties van je huidige ketel. Een warmtepomp kan je cv-ketel vervangen, verduurzaamt je huis en bespaart je geld. Zo’n warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, dus het verwarmen van je huis en soms zelfs ook het verkoelen. De maatregel om geen cv-ketels meer te gaan verkopen is genomen omdat een warmtepomp een milieuvriendelijke vervanger is voor de ketel. Het is een investering, groter dan die van een nieuwe cv-ketel maar, op veel warmtepompen zit subsidie. Dat wordt dan meteen een heel ander verhaal.

Nu je weet dat de nieuwe maatregel eraan zit te komen kun je je maar beter tijdig laten informeren over de aanschaf en installatie van zo’n warmtepomp. Een fijn huis is een warm en comfortabel huis, zeker als er ook kinderen wonen!