Cozy bij de open haard

Het is fijn om niet buiten te zijn als het koud is met regen en wind. Het is dan heerlijk om binnen te zijn. Het is nog idealer om je dan cozy bij de open haard te nestelen. Het is gezellig en knus om dichtbij het vlammenspel te zitten en lekker warm. Als je met je partner een avond of middag thuis bent, is het bovendien ook nog eens liefdevol en romantisch. Het knisperende houtvuur vormt daarvoor een fantastisch decor. Zie jij je al zitten op een dik kleed voor het vuur? Of zit je liever behaaglijk in je fauteuil of comfortabel op de bank? Het maakt niet uit waar en hoe je zit, want bij de open haard is het altijd cozy.

Lees meer

25

feb

 

Ouderwetse gezelligheid en knusheid met houtgestookte open haard

Het beeld spreekt voor zich als je bij het haardvuur zit, maar misschien heb je nog helemaal geen open haard. Dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om het straks ook knus en gezellig te hebben. Bijvoorbeeld met de keuze voor een houtgestookte open haard. Je hebt wel een schoorsteen nodig als je voor deze vorm kiest en je moet natuurlijk voor hout zorgen. Nu hoef je niet zelf naar het bos te gaan om hout te hakken. Er zijn genoeg verkooppunten om hout voor de open haard aan te schaffen. Dat scheelt dan weer tijd en arbeid.

 

 

Houtkachels als open haard

Een houtkachel is ideaal als je van gezelligheid en knusheid houdt. Er zijn verschillende houtkachels om een keuze uit te maken. Bijvoorbeeld een vrijstaande houtkachel die meteen een blikvanger vormt in je interieur. Of wat te denken van een inbouwhaard die voor een eigentijdse en moderne look zorgt. Zo zijn er ook inzethaarden beschikbaar. Een inzet houtkachel is bovendien ook meteen een gemakkelijke oplossing. Een inzethaard is namelijk in een bestaande open haard te plaatsen.

 

Daarmee combineer je gezelligheid met een veilige stookwijze en hoog rendement. Elke houtkachel heeft zo eigen voordelen. Of wil je liever juist van de houtkachel af, maar wel de gezelligheid ervaren? In dat geval is het zelfs nog mogelijk om de bestaande open haard om te bouwen naar een gashaard. Daarmee is je interieur moderner te maken. Een authentieke open haard heeft toch een klassiek karakter. De moderne gashaarden zijn tegenwoordig designkachels. Die staan dus prima in eigentijdse interieurs.

Open haard op maat

Heb je al leuke open haarden gezien, maar past het niet in jouw ideaalbeeld of in je interieur? Dan is het goed om te weten dat er altijd een optie is om voor een handgemaakte open haard te kiezen. Dat is bijvoorbeeld een optie als je de bestaande open haard niet meer mooi vindt of als deze nodig toe is aan vernieuwing. Of als je nog helemaal geen open haard hebt, maar er wel een wilt die precies naar jouw wens is. Wat dat betreft is er veel mogelijk.

Alternatief voor houtgestookte open haard

Bij het ontbreken van een schoorsteen hoeft je droombeeld van cozy bij de open haard zitten nog niet voorbij te zijn. Er zijn leuke alternatieven voor een houtkachel, zoals een gasgestookte haard. Je ervaart dezelfde sfeer en beleving, maar hoeft geen hout aan te steken. Je drukt gewoon op de knop en het vlammenspel ontstaat als vanzelf. Net zo levendig en echt als bij hout. Het is bovendien fijn om te weten dat een gashaard direct een aangename warmte verspreidt. Er is nog een voordeel en dat is het hoge rendement voor korte stookperiodes. Het is snel warm en je hoeft niet de hele centrale verwarming aan te zetten.