De babykamer inrichten? Kies de juiste basics!

Een kleintje op komst? Wat een heerlijk vooruitzicht! Maar er komt een hoop bij kijken. Een belangrijk onderwerp is bijvoorbeeld de babykamer. Hoe richt je deze het beste in? Hieronder vind je onze tips voor de basics: de vloer, muren en gordijnen.

Lees meer

23

mrt

 

De beste vloer: hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

Vaak wordt er gekozen voor een tapijtvloer, omdat deze zacht en slipveilig is. Het is echter ook een vloerbedekking waar huisstofmijt en ander vuil zich gemakkelijk in kan nestelen. Onvermijdelijke ongelukjes, zoals het recht omhoog plassen van een jongetje, een eventuele spuitluier of het knoeien van eten en drinken veroorzaken bovendien vlekken die je lastig kunt schoonmaken. Een gladde vloer is dan een betere keuze. Je houdt deze gemakkelijk hygiënisch schoon en vuil heb je in een handomdraai opgeruimd! Kies bijvoorbeeld voor PVC of klikvloeren van Kwantum. Wil je toch iets zachts op de vloer? Leg dan een kleed of meerdere kleden neer. Leuk om mee te variëren!

 

 

De mooiste muren pimp je zelf

Een veelgemaakte fout bij het inrichten van de kinderkamer is te kiezen voor kinderlijke prints en kleuren. Deze zijn natuurlijk perfect voor de babykriebels, maar je kindje groeit razendsnel op. De muren opnieuw schilderen of behangen is een kostbare en tijdrovende klus. Kies daarom voor neutrale kleuren en fleur de muren op met mooie ingelijste prenten of foto’s. Ook plankjes met accessoires of fotolijstjes zijn een praktische blikvanger. Hang ze wel hoog genoeg, zodat je kindje zich niet kan stoten. Liever iets wat meer opvalt? Kies dan voor muurstickers! Je plakt ze zo op de muur en haalt ze er met hetzelfde gemak weer af. Zo kun je de muren eenvoudig mee laten veranderen met de leeftijd van je kind.

 

 

Tijdloze en veilige raambekleding

First things first: let goed op eventuele koorden van de raambekleding die je kiest en zorg ervoor dat je kindje niet verstrikt kan raken. Daarnaast is het belangrijk de babykamer dagelijks te laten luchten. Houd er bij het kiezen van de raambekleding rekening mee dat je het raam gemakkelijk kunt openen. En weer geldt: een tijdloze stijl is het beste. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn of stoffen gordijnen in een neutrale, effen kleur. Ook het plaatsen van een hor om insecten buiten te houden is een goed idee!