De babykamer inrichten: Wat moet je doen?

Met een kleintje op komst is er een hoop werk aan de winkel. De babykamer inrichten is daar een groot onderdeel van. Je wil een fijne omgeving creëren waar je baby’tje lekker slaapt. Maar wat moet er precies gebeuren om een kamer om te toveren tot babykamer? Lees hier wat je moet weten voordat je je babykamer inricht.

Lees meer

18

jan

Kies een leuke kleur uit

Een roze babykamer voor een meisje en een blauwe babykamer voor een jongen is allang niet meer standaard. Ongeacht het geslacht van je kleine worden andere kleuren zoals grijs, leger groen en wit worden steeds populairder. Wil je je babykamer een bijzondere en stoere uitstraling geven? Laat dan de muren grof stucen voordat je gaat schilderen. Zo zijn je muren een echte eyecatcher en geef je je babykamer een originele touch.

 

Ga voor verduisterende gordijnen

Er zijn veel prachtige gordijnen te koop van dunne stof. Hierdoor komt er teveel licht de babykamer binnen, waardoor je kindje sneller wakker wordt. Om ervoor te zorgen dat je kleintje goed slaapt, is het belangrijk om verduisterende gordijnen voor je ramen te hangen. Ben je toch gevallen voor dunne gordijnen? Kies er dan voor om een verduisterend rolgordijn achter de gordijnen te plaatsen, zodat het wel goed donker is in de babykamer.

 

 

Vergeet de verlichting niet

Verlichting is uiteraard ook belangrijk in de babykamer. Door van te voren na te denken over de verlichting, help je jezelf als de kleine eenmaal geboren is. Naast een plafondlamp is het handig om meer verlichting aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een schemerlampje bij de commode, zodat je ‘s nachts tijdens het verschonen voldoende licht hebt. Ook een kinderlampje in de hoek voor als je kindje ouder wordt en niet in het pikdonker wilt slapen is handig.

 

Zet een fijne stoel neer voor jou en je partner

Tijdens de nachtvoedingen is het fijn om in een schommelstoel ze zitten en zachtjes heen en weer te schommelen. Zo kalmeert je kleintje en valt hij of zij sneller in slaap. Ga dus op zoek naar een fijne stoel die past bij de stijl van je babykamer. Maak de stoel comfortabeler met fijne kussens of een zacht schapenvel.

 

 

Begin op tijd

Hoewel het lijkt alsof je alle tijd hebt, is het fijn om de babykamer zo snel mogelijk af te hebben. Zo heb je hier geen onnodige stress over en geniet je zoveel mogelijk van je zwangerschap. Daarnaast is het goed om de nieuwe meubels en de verf in de babykamer flink van te voren te laten plaatsen en aan te brengen. Zo ademen de muren en meubels even en zijn eventuele schadelijke stoffen niet meer aanwezig tegen de tijd dat de kleine zich aandient.

Met deze tips weet jij precies wat je te doen staat wat betreft de babykamer. Zo ben je goed voorbereid op de komst van jouw wondertje en komt hij of zij thuis in een prachtige babykamer.