De beste tips voor een professionele look

Strak in een mantelpak, of gewoon in een spijkerbroek. Hoe ga jij altijd naar je werk? Wat je aantrekt op een normale werkdag hangt natuurlijk van je baan af, en of je thuiswerkt of niet.

Lees meer

21

apr

Maar er zijn van die momenten dat je er net even wat professioneler uit moet zien. Als je gaat solliciteren bijvoorbeeld, of als je een belangrijke meeting hebt. En in veel beroepen wordt er gewoon van je verwacht dat je er professioneel uitziet. Het zou wel vreemd zijn als je hypotheekadviseur ineens in hawaiishirt voor je klaar zit, niet? Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw look professioneel genoeg is, zonder dat je je ongemakkelijk voelt? Het antwoord: hou het simpel, het is makkelijker dan je denkt.

 

 

Kies passende kleding

Veel te grote kleding staat (in de meeste gevallen) slordig, maar zijn je truitjes te kort en vallen je hemdjes te strak dan komt dat ook alles behalve professioneel over. Wat de mode van het jaar dus ook is, zorg er altijd voor dat de kleding die je koopt goed past. Blote en uitdagende kleding zijn een echte no-go. Kies dus liever voor het bedekken van je decolleté en voor lange mouwen in plaats van korte mouwen. Een rok mag natuurlijk, maar niet te kort.

Ga voor neutrale kleuren

Ben je gek op neonroze? Helemaal prima, maar draag dat liever in de privésfeer. De professionele vrouw kiest voor neutrale, rustige kleuren. De veiligste kleuren zijn grijs, donkergrijs, blauw, donkerblauw of lichtblauw. Wil je een iets vrolijker outfit, kies dan voor  wit, groen, bruin, rood of donkerrood. Zwart is natuurlijk ook altijd goed.

Minimalistische accessoires

Accessoires zijn niet verboden bij een professionele look, maar hou het klein. Geen grote oorbellen met veren, maar kleine ringetjes of knopjes dus. En die serie grote armbanden om je pols kan niet alleen flink in de weg zitten tijdens het werk, het gerinkel van je sieraden kan zelfs als irritant worden ervaren. Maar helemaal niets dragen vind je ook een beetje ‘kaal’. Waarom wisselen jullie die hinderlijke armbanden niet in voor een horloge, dames? Voor een zakelijke look kies je een minimalistisch horloge, die niet in de weg zit en je outfit helemaal afmaakt. De horloges van Cluse zijn hier perfect voor.

Vergeet je kapsel niet

Je hebt nieuwe kleding aangeschaft voor je sollicitatiegesprek. Je hebt tijdens het shoppen rekening gehouden met de kleuren, je hebt gekeken of de kleding goed past en er accessoires bij uitgezocht die je outfit op een subtiele manier complementeren. Jij bent helemaal klaar voor die belangrijke afspraak, toch? Nog niet helemaal. Want wat doe je met je haar? Het zou zonde zijn als alle ogen gericht zijn op je warrige kapsel, terwijl je zo je best hebt gedaan op je kleding. Het maakt niet uit of je je haar vast, los of in een vlecht draagt, zolang het er maar verzorgd uitziet.

Less is more

Als het gaat om je zakelijke outfit is minder vaak meer. Minder make-up, minder uitbundige sieraden en minder felle kleuren. Subtiel en neutraal, dat zijn je kernpunten. Dat klinkt misschien saai, maar zo kom je wel betrouwbaar over. En dat is natuurlijk wel handig bij belangrijke zakenbijeenkomsten. En denk maar zo: hoe neutraler je outfit, hoe meer je persoonlijkheid de kans krijgt om te stralen.