De beste vloeren voor je kinderkamer, van laminaat tot tapijt

Je wilt het beste voor je kind en dus ook voor de kinderkamer. De vloer van een kinderkamer moet comfortabel en makkelijk schoon te maken zijn. En het moet tegen een stootje kunnen. De keuze is enorm als het om vloerbedekking gaat. Welke vloeren zijn het meest geschikt voor je kinderkamer? We zetten de beste keuzes voor je op een rijtje. Laminaat Er valt veel te zeggen v
Lees meer

18

aug

Je wilt het beste voor je kind en dus ook voor de kinderkamer. De vloer van een kinderkamer moet comfortabel en makkelijk schoon te maken zijn. En het moet tegen een stootje kunnen. De keuze is enorm als het om vloerbedekking gaat. Welke vloeren zijn het meest geschikt voor je kinderkamer? We zetten de beste keuzes voor je op een rijtje.

Laminaat

Er valt veel te zeggen voor vloeren van laminaat. Het is relatief goedkoop maar het ziet er toch mooi uit. Een laminaatvloer is eenvoudig te leggen en makkelijk schoon te maken. Mocht je kind onverhoopt de vloer beschadigen, dan kan je de betreffende plank vervangen. Laminaat is wel erg glad. Voor de allerkleinsten is dat iets om rekening mee te houden.

De keuze is enorm als het om vloerbedekking gaat. Welke vloeren zijn het meest geschikt voor je kinderkamer? Lees hier wat je beste opties zijn!

 

Rubber

Een minder bekende vloerbedekking is rubber. Het is echter razend populair bij kinderdagverblijven. De reden? Het is slijtvast, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Het is ook nog eens een veilige keuze doordat het een zacht materiaal is. Je kind zal niet zo hard neerkomen als het een smakkerd maakt. Een rubbervloer kan wel makkelijk beschadigen door scherpe objecten.

Kurk

Kurk is een 100% natuurlijk product en hiermee een gezonde keuze voor de kinderkamer. Kurk biedt veel comfort en is makkelijk in het onderhoud. Het is tegenwoordig verkrijgbaar in vele kleuren. Een nadeel van kruk is dat het snel verkleurd op plekken waar meubels staan of kleden liggen. Dat is niet erg handig als je regelmatig de inrichting van je kinderkamer omgooit.

Vinyl

Vinyl is een kunststof dat lang meegaat en krasvrij is. Zeer geschikt dus voor het stevigere speelwerk. Mocht het je kind lukken om het toch te slopen, dan vervang je eenvoudig de betreffende tegel. Vinyl is verkrijgbaar in een oneindige hoeveelheid kleuren waardoor je naar hartenlust je creativiteit er op los kunt laten. Let ook bij vinyl op de gladheid.

Tapijt

Tapijt is natuurlijk heerlijk comfortabel, warm en zacht. Het lijkt niet zo geschikt voor de kinderkamer omdat het lastig schoon te maken zou zijn.  Modern tapijt wordt echter geleverd met een vuil werende toplaag. Hierdoor trekt vuil en vocht niet direct in het tapijt en is het makkelijk te verwijderen. Kies je voor tapijttegels, dan kan je makkelijk beschadigde delen vervangen.

Elk type vloer heeft zo zijn voordelen. Neem deze mee in je keuze voor een nieuwe vloer. Bedenk ook goed welke uitstraling je aan de kinderkamer wilt geven en welk type vloer je kan helpen om dit creatief in te vullen. En ook niet onbelangrijk, overleg ook met je kind welke vloer het wil. Hij of zij moet er immers de meeste tijd op doorbrengen!

Wat heb jij gekozen voor je kinderkamer? Laat het weten in een reactie!