De industriÔŅĹle kinderkamer

Ook een industrieel design is erg geschikt voor een kinderkamer. Het gebruik van industrieel lijkende ijzer- en metaalsoorten in combinatie met zachte stoffen en onbewerkt hout kan een bijzonder effect geven aan iedere kamer. Ook kan het een vintage look krijgen of juist een meer moderne strakke look. Het is net welke draai jij eraan wil geven. Als je in een modern of in
Lees meer

13

nov

De industriele kinderkamer

dustrieel pand woont met hoge muren en deuren, wordt dit effect nog eens versterkt.

Stijlen samenbrengen

Of je nu een baby hebt of je kind al wat ouder is geworden. Je past de meubels gewoon aan. Verzamel hiervoor een combinatie die het zachte en warme van een slaapkamer en het hardere en stoere van een oud fabriekspand samen brengen. Kies bijvoorbeeld voor hoogpolige vloerkleden in een mooie warme kleur, onbewerkte muren en accessoires in aluminium en andere metalen. Zoals bijvoorbeeld een aluminium prullenbak in de kinderkamer, of een ijzeren kist of ladder. Daarnaast staat ook hout heel mooi in deze combinatie. Kies bijvoorbeeld voor oude veilingkistjes als nachtkastjes en ook oud Hollands speelgoed past hier prachtig bij. Of schuur oude kasten af, zodat ze dat mooie onbewerkte effect geven en geef ze een afgebladderde look.

Kijk uit dat je kinderkamer niet te koud en onpersoonlijk wordt. Dit kan nog wel gebeuren door het gebruik van al deze ‚Äėharde‚Äô materialen. Wissel af met mooie posters waarin frisse kleuren terugkomen en mooie en warme lakens, dekens, kussens of knuffels. Zodat het wel een gezellige speelkamer blijft. Industrieel betekent niet altijd ook donker en duf. Kleur is dus zeker ook welkom.

Voordelen industrieel design

Industrieel design heeft een groot voordeel, apparatuur staat er prachtig bij. Dus die rookmelder ziet er waarschijnlijk niet eens zo gek uit in verhouding met de rest van je interieur en ook is er een grote variatie mogelijk met lampen. Dit kan net die persoonlijke twist geven aan je kinderkamer.