De iPhone gaat lang mee

Volgens verzekeringsmaatschappijen gaat eenderde van alle smartphones stuk. De helft van al die ongelukken betreft het scherm. Veel iPhone-gebruikers lopen rond met een kapot scherm omdat ze de reparatie te duur vinden.

Lees meer

30

jun

 

Twee miljard

Volgens de meeste schattingen zijn er nu minstens 2 miljard actieve smartphones in gebruik. De smartphone raakt aan bijna alles: sociale contacten, werk, reizen, informatie, gezondheid. Veel wordt efficiënter, sneller, makkelijker en goedkoper. WhatsApp liet in één klap vrijwel alle sms-inkomsten van telecombedrijven verdampen.

Iphone

Het is nog maar 13 jaar geleden dat de eerste iPhone gelanceerd werd door Steve Jobs van Apple. In 2019 werd de meest recente gepresenteerd de iPhone 11. Het is een traditie: medio september komen alle nieuwe producten van Apple voorbij. In 2019 gaat het om een nieuwe serie iPhones, de jongste generatie iPads en een slim horloge. Net als voorgaande jaren wil Apple verschillende doelgroepen bedienen, al is de goedkoopste iPhone 11 vanaf 800 euro zeker geen budgetoptie. Het duurste model is de iPhone 11 Pro Max met 512 GB opslag; die kost maar liefst 1.659 euro. De laatste serie heeft een verbeterde camerafunctie en een snellere smartphonechip.

Vervangen

Veel mensen vervangen de smartphone. Dit heeft te maken met de gemiddelde abonnementsperiode van twee jaar. Gebruikers sluiten een nieuw contract af met een nieuw toestel. Toch gaat de gemiddelde iPhone veel langer mee. uit een nieuw onderzoek blijkt dat een iPhone nu gemiddeld vier jaar meegaat. Zo is de levensduur sterk bevorderd door het grootschalige accu-vervangingsprogramma dat Apple in 2018 lanceerde. Consumenten beseffen dat het beschermen van bijvoorbeeld de iPhone X eenvoudig is. Er is een grote keuze mogelijkheid van iPhone X hoesjes die een goede bescherming bieden tegen krassen en breuk. Ook bijvoorbeeld het vervangen van de accu is voor een gemiddelde prijs van 60 euro te overzien.

Gebruikers realiseren de hoge prijs van de allernieuwste iPhone. Ook worden steeds meer abonnementen als sim-only verkocht. Apple biedt nog steeds voor de oudere modellen software-updates aan. Zo draait iOS 12 nog prima op een iPhone 5s uit 2013.