De juiste vloer met kinderen

Wanneer je (jonge) kinderen hebt zal je het vele spelen op de grond vast wel herkennen. Dit gaat niet altijd even zachtzinnig. Door blokken, speelgoedauto’s en ander speelgoed heeft een vloer het vaak zwaar te voorduren. Vaak zie je het dan ook met leden ogen toe hoe de krassen en deuken in je mooie vloer komen. Je wilt niet constant politieagent zijn om te voorkom
Lees meer

24

mei

De juiste vloer met kinderen

en dat de kinderen voorzichtig met de vloer omgaan. De kinderen spelen immers lief en dat wil je ook niet verstoren.

Je vloer beschermen

Mooie oplossingen hiervoor zijn de speelmatten en kleden die wij sinds jaar en dag kennen. Alleen een sierraad voor je woonkamer zijn deze niet echt. Een pvc vloer is hiervoor een mooie uitkomst. Deze vloeren zijn de laatste jaren enorm in opkomst en winnen snel in populariteit. De vloeren lijken hebben veel weg van laminaat, maar zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Doordat PVC vloeren van kunststof zijn heeft het een aantal eigenschappen wat laminaat niet heeft. Zo heeft het bijvoorbeeld een echt voelbare nerf wanneer je een vloer met houtpatroon hebt liggen.

Slijtvast

Maar het grote voordeel van een PVC vloer is dat het ontzettend slijtvast is. Laminaat heeft een papieren print met daarover heen een coating welke beschermt tegen krassen. Deze coating slijt bij intensief gebruik erg snel. PVC vloeren zijn afgewerkt met een polyurethaan (PU) beschermlaag. Deze PU-beschermlaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere vormen van slijtage.

De juiste vloer met kinderen

Eenvoudig en snel te leggen

Doordat deze vloeren machinaal gefabriceerd worden zijn ze net zo eenvoudig te leggen als laminaat. PVC vloeren zijn in twee varianten te krijgen. Een plakvariant en een klikvariant. Het klikken gaat net zoals bij laminaat. Je legt het eenvoudig en snel in elkaar. De plak variant heeft als voordeel dat het snel over een oude versleten vloer geplakt kan worden. Doordat de oude vloer al egaal is kan je direct starten met leggen. De ‘planken’ zijn niet dikker dan 2 millimeter en daardoor eenvoudig op maat te knippen. Lastige hoekjes en deurposten zijn geen opgave meer. Je knipt ze met een schaar gewoon op de juiste manier af.