De kinderkamer van...Dean!

Lees meer

04

dec

Wat is er nou leuker dan binnenkijken bij andere kinderkamers? Om de week neem ik een kijkje in een andere leuke kinderkamer. Ben jij ook zo trots op de kinderkamer en wil je die aan ons laten zien? Mail dan een paar foto’s en wat info over jezelf en je kindje naar [email protected].

Mama: Chiara, interieurstylist bij Inside-styling.com

Mama van: Dean (6), Ivy (4) en Lyam (2)

Woont in: een rijtjeswoning in Amsterdam

Voor deze binnenkijker ging ik op bezoek in de mooie woning van Chiara en haar man Jamil. Zij wonen in een gezellig huis op het hippe IJburg in Amsterdam.

De kinderkamer van oudste zoon Dean is volgens mij de ultieme droom van iedere jongen. Dean slaapt namelijk in een heus schip, dat speciaal voor hem gemaakt is. Compleet met mast, zeil, reddingsboei en visnet!

Door het hele huis heen - en dus ook in deze kinderkamer - vind je mooie posters. Die laat Chiara zelf printen, zodat ze iedere keer weer andere afbeeldingen kan ophangen.

Chiara verandert graag en veel in huis. In de slaapkamer van Dean heeft ze bijvoorbeeld een lambrisering geverfd in de vorm van grillige bergen. De verfkleur is jadegroen van Karwei en kleurt prachtig bij de accessoires rondom het bed, zoals de sprei, het vloerkleed en het konijnenkussen, gekocht bij Collective Store IJburg.

Ook met maskingtape is Chiara heel creatief. Zo heeft ze boven het bedje een huisje gemaakt met behulp van zwartwitte tape. Ook de posters hangen met maskintape aan de muur, omdat je ze zo ook snel en gemakkelijk weer kunt verwijderen.

En ook boven het bureau vind je een maskingtapecreatie. Een stoere skyline en kaarten van Studio Sproeten in een kaartenrek sieren hier de muur.

Dean zit graag aan zijn bureau. Hij zit in groep 4 en leert dus net lezen en schrijven en dat doet hij thuis dan ook graag.

Chiara is niet alleen creatief met maskingtape, maar ook met verf. Een ogenschijnlijk simpele Ikea kast tovert ze met een likje schoolbordkrijtverf om tot een hippe kast, die iedere keer voorzien kan worden van nieuwe tekeningen.

Een kratje van Xenos kreeg een wit laagje verf en hangt nu aan de wand om mooi speelgoed in tentoon te stellen.

Op dit moment zijn dino's nog favoriet, langzaam maar zeker gaat Dean nu over in een Star Wars fase. Maar de toffe dino schoolplaat uit de VTWonen webshop mag voorlopig nog wel even blijven hangen!

Als Dean thuis met vriendjes speelt, is het volgens Chiara een grote speelgoedontploffing in zijn kamertje. De zak van Play & Go is daarom echt een uitkomst. Na het spelen hoeven de kinderen alleen maar het speelgoed op het kleed te leggen, zodat Chiara het in één keer op kan bergen.

Wat een mazzel heeft Dean toch met zo'n creatieve moeder!