De kinderkamer van...Evie!

Lees meer

18

dec

Wat is er nou leuker dan binnenkijken bij andere kinderkamers? Om de week neem ik een kijkje in een andere leuke kinderkamer. Ben jij ook zo trots op je kinderkamer en wil jij die aan ons laten zien? Mail dan een paar foto’s en wat info over jezelf en je kindje naar [email protected]

Mama: Dana (33). Eigenaresse van webshop ByDayStories.com

Mama van: Evie (5) en Juune (2)

Woont in: een eensgezinswoning in Heerhugowaard

Voor deze binnenkijker ben ik op bezoek in Heerhugowaard. Dat hier iemand woont met een affiniteit met interieurstyling is bij binnenkomst meteen wel duidelijk. Van de entree tot aan de wc en van de woonkamer tot aan de slaapkamers blijf ik mij vergapen aan de prachtige styling, mooie meubels en sfeervolle decoratie. Het is dan ook moeilijk kiezen welke kinderkamer ik ga fotograferen, want beide meidenkamers zijn om door een ringetje te halen. We besluiten de slaapkamer van oudste dochter Evie te fotograferen, maar wie weet kom ik nog eens terug voor de kamer van haar zusje!

Volgens moeder Dana is Evie een echt meisje-meisje. Ze draagt alleen maar jurkjes en rokjes, haar lievelingskleur is roze en ze speelt het allerliefst met haar poppen. Toch is de kinderkamer geen zoete bedoening. Met subtiele accenten heeft Dana een compromis weten te sluiten met haar roze minnende dochter. Het resultaat is een sfeervolle kinderkamer waar de kleine poppenmoeder het helemaal naar haar zin heeft.

De klassieke Biedermeier kast is een erfstuk en wordt gebruikt als kledingkast. Het tule rokje is een van de favoriete kledingstukken van Evie. Ze heeft ze in meerdere kleuren, waaronder natuurlijk roze.

Bovenop de kast staan twee uiltjes. Deze kreeg Dana cadeau na de geboorte van haar oudste dochter omdat er boven de wieg een uiltje hing en een van de eerste kinderboeken ging over een uil, dus al snel kreeg Dana nog meer uiltjes als cadeau. In een van de lijstjes pronkt Evies geboortekaartje. Afkomstig van Popje.com.

Het vintage schoolmeubel heeft Dana voor een prikkie gescoord op de vrijmarkt op Koninginnedag. Met het loodzware ding heeft ze toen ze hoogzwanger was een heel stuk moeten afleggen, zelfs een stuk door de modder, maar ze moest en zou het tafeltje en bijpassende stoel mee naar huis nemen. En gelukkig maar want Evie maakt er goed gebruik van. Aan de tafel speelt ze met haar poppen of maakt ze de mooiste knutselwerkjes.

Naast haar eigen bed staat het poppenbedje van Evie. Hier mogen haar poppen in slapen, maar ook haar bruine knuffelbeer doet hier geregeld een dutje. Op de muur naast het bed zit een retroprint behang van het merk Onszelf. Aan het hoofdeinde hangt een lamp van Ferm Living.

Het witte poppenhuis heeft Dana gevonden bij de kringloop en heeft het zelf opgeknapt met verf en behangstaaltjes. Het roze wiebertjesbehang in de hoek is van Ferm Living.

Twee kruidenrekjes van Ikea worden hier gebruikt als boekenplankjes voor de favoriete boeken van Evie.

In de letterbak aan de muur staat een kleine persoonlijke verzameling van Evie. Souvenirs van vakantie, kleine kraamcadeaus en andere belangrijke aandenken hebben hier een mooi plekje gekregen. De witte canvas ernaast maakte Dana zelf.

Dit kamertje is met veel liefde en plezier ingericht. Dat is wel te zien! Over een paar maanden mag Dana weer aan de slag, want dan gaat het gezin verhuizen. Ik ben heel benieuwd hoe de kinderkamers er daar gaan uitzien!