De kinderkamer van...Feliz!

Lees meer

06

nov

Wat is er nou leuker dan binnenkijken bij andere kinderkamers? Om de week neem ik een kijkje in een andere leuke kinderkamer. Ben jij ook zo trots op je kinderkamer en wil jij die aan ons laten zien? Mail dan een paar foto's en wat info over jezelf en je kindje naar [email protected]

Mama: Melany (35). underwriting assistant bij een verzekeringsmaatschappij.

Mama van: Feliz (1, wordt in december 2) en Benja (5 maanden)

Woont in: een hoekwoning in Zwaag

Deze week ben ik op bezoek bij Melany. Zij woont nu een aantal jaar met haar gezin in een mooie hoekwoning in het Noord-Hollandse plaatsje Zwaag. De kinderkamer van hun oudste dochter Feliz is eigenlijk spiksplinternieuw, omdat met de komst van kleine broer Benja een nieuwe kamer gerealiseerd moest worden. De kinderkamer is gebouwd op de bovenverdieping van de nieuwe aanbouw.

De meubels in de kinderkamer zijn voornamelijk vondsten van Marktplaats. De commode en de bijpassende kledingkast zijn van Droomkamertje.nl: Een bedrijf waar oude meubels in een nieuw jasje gestoken worden, zodat ze prima nog een ronde meekunnen. Melany wilde liever geen typisch meidenkamertje, dus de kleur roze komt alleen terug in kleine accessoires en het mooie vloerkleed van Storebror.

De vrolijke vogelkooilamp kocht Melany bij Loods 5, een van haar favoriete winkels.

Aan de kast hangt, naast het lieve muziekdoosje in de vorm van een uil, een hanger die Melany kocht tijdens haar vakantie in Curaçao toen zij een vriendin opzocht die daar tijdelijk woonde. Het was de eerste vakantie zonder haar kids, dus het is een heel speciaal souvenir.

In dit leeshoekje is Feliz vaak te vinden. Ze vindt het heerlijk om zelf boekjes door te bladeren en volgens mama Melany kan ze zich hier heel lang mee vermaken. De schommelstoel stond al een hele tijd op Melany's verlanglijstje. Uiteindelijk kreeg ze hem cadeau van haar schoonouders en sindsdien staat hij te pronken in dit hoekje van de kinderkamer.

De bekende Ikea ‘hack’ met de houten kruidenrekjes als boekenplank! Een superleuk idee om mooie prentenboeken een plekje te geven waar ze kunnen pronken. De knuffel in de hoek is een diy van de schoonmoeder van Melany. Met deze knuffel kun je niet alleen knuffelen, maar je kunt de knuffel ook gebruiken als zitkussen!

Een ander plekje waar Feliz graag speelt is aan het tafeltje bij het poppenhuis. Iedereen is welkom in het houten huisje; duplo dieren, houten prinsen en prinsessen maar ook het speelgoed van haar kleine broertje komt hier regelmatig op bezoek.

Boven het tafeltje heeft Melany posters opgehangen van Lindex (beer met parachute) en Cozykids (hertje).

Aan de commode van Feliz hangt altijd een plantenspuit gevuld met water. Deze kleine meid is namelijk gezegend met een prachtige bos rode krullen, maar dat is zonder deze plantenspuit bijna niet te temmen! Het koperen mandje naast de kast is van Sissy-Boy.

Feliz is gek op haar kamertje! Ze speelt er graag, maar ook slapen in haar ledikant van TWF is geen probleem. En is ze wakker, maar is het nog te vroeg om uit bed te komen? Dan hoeft mama Melany alleen wat boekjes in het ledikantje te leggen en de kleine meid is weer even zoet.

Ik begrijp Feliz volkomen! Wat een fijne kinderkamer!