De kinderkamer van...Luc!

Lees meer

20

nov

Wat is er nou leuker dan binnenkijken bij andere kinderkamers? Om de week neem ik een kijkje in een andere leuke kinderkamer. Ben jij ook zo trots op je kinderkamer en wil jij die aan ons laten zien? Mail dan een paar foto's en wat info over jezelf en je kindje naar [email protected]

Mama: Liane (42). Team coördinator in het onderwijs, gespecialiseerd in dierenverzorging.

Mama van: Luc (9) en Emma (6)

Woont in: een vrijstaande kangoeroewoning in Nijkerk

Voor deze binnenkijker ben ik op bezoek in een prachtig huis in Nijkerk. Hier woont Liane met haar man en kinderen pas net een jaar. De woning is gebouwd als een zogeheten kangoeroewoning en is middels een sluisje verbonden aan de woning waar haar ouders wonen.

De woning staat in een landelijke omgeving en die sfeer hebben ze ook doorgevoerd in de stijl van het interieur. Veel robuuste, natuurlijke materialen zoals steigerhout en natuursteen en overal zie je de liefde voor dieren terug.

In de kinderkamer van oudste zoon Luc is dat net zo. De stoere hoogslaper, gemaakt van steigerhout, is de blikvanger van de ruimte. Speciaal op maat gemaakt door een vriend van de familie. Vanuit dit hoge bed kan Luc goed uit het raam kijken over de weidse velden achter het huis, maar het liefst zit hij met zijn neus in de boeken.

Onder het bed is ruimte gemaakt voor een ingebouwd bureau. Hier kan Luc zijn huiswerk maken, tekenen (Pokémon is op dit moment favoriet) en mooie Lego-creaties maken. Op zijn bureau staat ook een kleine speelgoedautocollectie. Dit zijn niet zomaar auto's, maar echte oude collector's items. Gekregen van zijn opa die jarenlang in de speelgoedindustrie heeft gewerkt en daarnaast ook een fervent verzamelaar is van deze speciale autootjes.

Eén wand in de kamer is helemaal behangen met een stoere landkaartprint. Dit behang komt bij Kwantum vandaan.

Daarvoor staat een fauteuil met daarop een hondenkussen. De hond lijkt wel op de honden van het gezin! Zoals je ziet, zijn dierenknuffels favoriet. Luc is dan ook een echte dierenvriend. Hij is vooral gek op apen. Zijn favoriete apen zijn de maki's. 

In de kastencombinatie van Ikea (Stuva) is genoeg ruimte voor Luc zijn kleren en sportspullen. Drie keer in de week speelt hij hockey en op zondag krijgt hij golfles. Boven de kast hangt een pluchen ram. Moeder Liane kocht deze tijdens de zwangerschap omdat zij begin april haar eerste kindje verwachtte. In volle overtuiging dat haar zoontje het sterrenbeeld Ram zou hebben, kocht ze de dierenkop voor in de babykamer. Het grappige is dat Luc pas twee weken later ter wereld kwam en dus geen Ram is, maar een stier!

Wat een heerlijke slaapkamer en speelplek is dit toch!