De kinderkamer van...Scott!

Lees meer

08

jan

Wat is er nou leuker dan binnenkijken bij andere kinderkamers? Om de week neem ik een kijkje in een andere leuke kinderkamer.

Mama: Annelies (33), handhavingsjurist bij Gemeente Amsterdam en mede-eigenaar van webshops Holy Moly Kids en ByNorr

Mama van: Scott (1)

Woont in: Amsterdam Noord op een woonboot

Deze binnenkijker is wel heel bijzonder. Ik mocht namelijk aan boord van een woonboot. En niet zomaar een woonboot; een prachtige splinternieuwe woonboot van alle gemakken voorzien. Hier woont Annelies met haar man Hans en hun dreumes Scott en niet te vergeten hond Harry. Annelies volg ik al een hele tijd op Instagram en haar foto’s van haar interieur vind ik om te smullen. Ik stond dan ook te trappelen om plaatjes te schieten van hun kinderkamer.

De slaapkamer van Scott is klein, maar fijn. Het bedje lijkt een duur design ledikant, maar is in werkelijkheid een diy-project van papa Hans. Wil jij ook zo’n stoer bed van underlayment? Op de website van By Bineke (waar de naamposter en groeimeterposter vandaan komen) vind je een handige stap-voor-stap beschrijving.

Het wolkjesbehang op de muur is van Ferm Living. Naast het bed staat een zak met speelgoed, waar Scott niet zoveel meer mee speelt. Deze papieren opberger shop je bij CarlijnQ. Spelen doet Scott voornamelijk beneden, waar speciaal voor hem een mooie speelhoek gemaakt is.

In de hoek van de kamer staat een stoere kledingkast met een industriële look. Deze kast is een Marktplaats vondst en biedt genoeg ruimte voor de stylish garderobe van kleine Scott.

Naast de kledingkast staat een grote poster met een grappige quote. Deze poster is verkrijgbaar bij Studio Brenstijl. Op het wolkjesprikbord hangen leuke kaarten, waaronder de mooie geboorteaankondiging van Scott.

Op de kast bewaart Annelies enkele bijzondere aandenken, zoals het eerste haarlokje en babyschoentjes met een persoonlijke touch.

De schommelstoel, uit de webshop van Te Leuk Hout, wordt nog niet echt gebruikt door de kleine man. Het doet nu vooral nog dienst om vrolijke kussens en knuffels op tentoon te stellen.

Nog een toffe diy is de zwevende commode, gemaakt van steigerbuizen. De meeste commodes nemen vaak veel ruimte in en op deze manier blijft er veel ruimte bespaard.

Het kastje boven de commode is een andere marktplaatsvondst van mama Annelies. Ze knapte het kastje zelf op met kalkverf en stoere leren handgreepjes.

Zo veel persoonlijke toevoegingen in de slaapkamer maken de ruimte heel speciaal. Het was werkelijk een feestje om deze kinderkamer te mogen fotograferen!