De mooiste babynamen uit Polynesië

Lees meer

25

okt

Volgende maand komt er een nieuwe Disneyfilm uit; Moana (in het Nederlands getitled Vaiana). Het verhaal gaat over een dappere en nieuwsgierige prinses genaamd Moana, die samen met halfgod Maui op ontdekkingsreis gaat. Aangezien deze Disneyfilm zich in Polynesië afspeelt, zal het mij niet verbazen als er de komende jaren baby’s met bijzondere namen geboren worden. Ouders laten zich namelijk graag inspireren door populaire films. En laten de namen uit Polynesië nou ook nog eens bijzonder mooi zijn! Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor een originele babynaam? Lees dan eens deze lijstjes door.

Namen uit Polynesië

Het verleden heeft uitgewezen dat Disney een enorme invloed heeft op ons gedrag en de keuzes die we maken. En op de namen die wij aan onze kinderen en huisdieren geven. Je kent vast wel een huisdier met de naam Simba, Baloe of Pongo. Maar ook de namen die Disney gebruikt voor hun hoofdrolspelers zijn vaak inspirerend voor jonge ouders. Denk maar eens aan de naam Feline, Yasmine of Elsa.

Nu zou het dus zomaar kunnen dat er een nieuwe namentrend in aantocht is. De afgelopen jaren waren Engelse en Scandinavische namen erg populair. Maar wil jij de trend voor zijn? Kies dan voor zo’n sierlijke Polynesische naam voor jouw baby.

Meisjesnamen:

 1. Moana (officieel een Polynesische jongensnaam)
 2. Aifa
 3. Ami
 4. Heia
 5. Luana
 6. Meava
 7. Marau
 8. Nani
 9. Taiana
 10. Vaite

Jongensnamen:

 1. Anui
 2. Eimeo
 3. Fano
 4. Hiro
 5. Kari
 6. Keanu
 7. Manu
 8. Nino
 9. Rai
 10. Tane

En…staat jouw favoriete babynaam ertussen?