De nieuwe trend: kledingrekken

Lees meer

11

sep

Het is helaas niet zo dat ieder huis in Nederland alle ruimte biedt die de inwoner nodig heeft. Vaak heb je plaatsgebrek. Hoe vaak komt het niet voor dat je net die ene kast niet kwijt kunt, of die stapel cd’s, of dat je geen plaats hebt om je kleding kwijt te kunnen. Dat schijnt wel een van de grootste ergernissen te zijn voor de gemiddelde Nederlander: wel het geld hebben om die kleding te kopen, maar geen ruimte hebben om het netjes op te bergen. Kasten nemen vaak teveel ruimte in, maar die ruimte heb je dan dus niet. In zo'n geval kan het een oplossing zijn om een of meerdere kledingrekken aan te schaffen, of nog beter: do it yourself!

 


Niet alleen handig

Naast het feit dat het ruimte bespaart, ziet het er ook nog eens heel mooi en trendy uit. Tegenwoordig neigen veel mensen ernaar om terug te gaan naar de wat ouderwetse, vintage look. In die stijl, met grammofoonplaten en houten tafeltjes, past ook zeker een leuk kledingrek. Vooral omdat ze er in zoveel soorten en maten zijn, is er echt voor iedereen een kledingrek te vinden of te maken. Zo kun je natuurlijk gaan voor het strakke uiterlijk van een normaal, metalen kledingrek. Heel functioneel: het staat in ieder interieur en is ook nog eens extra ruimtebesparend. Daarnaast zijn de metalen kledingrekken overal in het huis neer te zetten. Ook in vochtige ruimtes, zoals de badkamers, kun je ze gebruiken. In tegenstelling tot hout, wordt metaal natuurlijk niet aangetast door vocht. Naast de metalen rekken zijn er ook de zogenaamde open closets. Dit zijn eigenlijk kasten met een kledingrek erin, er is dus een metalen stang bevestigd in de kast waar je dus de kleding aan kunt hangen. Deze nemen natuurlijk net iets meer ruimte in, maar sommige mensen zullen het wel fijn vinden dat dit kledingrek niet verplaatsbaar is. Nu werkt het in principe hetzelfde als een kast. Die verplaatsbaarheid kan daarentegen ook juist een voordeel zijn: je zet het kledingrek gewoon neer waar je wilt en als hij in de weg staat, rol je hem even weg. 

Waar zet je hem neer?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Je hebt een leuk kledingrek gekocht omdat je zo graag ruimte wilde besparen, maar dan blijkt er opeens teveel ruimte te zijn om hem neer te zetten; er zijn zoveel leuke plaatsen. Je kunt natuurlijk een rek neerzetten in de hal. Daar kun je hem gebruiken om jassen en dergelijke aan te hangen. Dan fungeert hij eigenlijk als een soort kapstok. De woonkamer kunnen we even overslaan, daar zet je geen kledingrek neer. Maar de bijkeuken kan toch ook?
Als je het kledingrek echt wilt gebruiken als vervanger van de kledingkast, is de slaapkamer natuurlijk de ideale plaats. Een verplaatsbaar kledingrek is dan ook heel handig, dan zet je hem gewoon neer waar hij past. Een vaste plaats hoef je dan ook niet te verzinnen. 

 Do It Yourself: ideetjes

Natuurlijk zijn er, naast de mensen die gewoon snel en eenvoudig hun kledingrek via internet kopen, altijd enkele creatievelingen die dat té makkelijk vinden. Zij maken hun rekje veel liever zelf, dan zijn ze tenminste niet afhankelijk van het aanbod van de webwinkel. Daar hebben ze ook groot gelijk in, want een kledingrek is hartstikke makkelijk te maken. 

  • Voor de natuurliefhebber: wat is het meest natuurlijke kledingrek dat je ooit bent tegengekomen? Een doodgewone tak natuurlijk. Heel simpel aan de muur te bevestigen, het ziet er super retro uit en je bent nauwelijks geld kwijt. Beter kan eigenlijk niet. 
  • En wat dacht je van een ladder? Ladders zijn geweldig om als kledingrek te gebruiken. Bovendien zijn ze op heel veel manieren neer te zetten en te gebruiken. Je kunt hem rechtop - op de traditionele manier
  • neerzetten; je kunt hem horizontaal neerzetten en bevestigen aan de muur; je kunt hem dan ook nog draaien, kortom: genoeg mogelijkheden. 
  • Eigenlijk is bijna alles wel geschikt om kleding, jassen et cetera aan te bevestigen op om aan om te hangen; een stoel, een oude deur, wat er al niet kan. Laat je creativiteit maar op hol slaan! En kom je er toch niet uit: online is een kledingrek kant en klaar zo gevonden.