De op maat lichtstrip

Precies op maat gemaakt. De flexibele lichtstrips kunnen op maat gebracht worden door ze op de juiste lengte te knippen. Led strips hebben een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik.

Lees meer

21

jul


 
Led strip
Een led strip is een flexibele printplaat waarop leds zijn gesoldeerd. Led strips zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar die eenvoudig zijn in te korten of te verlengen. De kleur zijn in warm wit, helder wit of koud licht en instelbaar wit licht. De voltage van de led strips zijn leverbaar in 12 of 24 volt.

Techniek
Een led verlichting strip heeft een voeding of adapter nodig die de stroom omzet naar de juiste spanning. Met een controller kan de kleur van de strip veranderd worden en een verloopkabel zorgt voor de aansluiting met de controller en de adapter. Een Led strip-profiel is een kap die om de strip wordt geplaatst. Hierdoor wordt mooi egaal licht verkregen. De Led punten op de Led strips zijn niet meer zichtbaar door de melkachtige afdekkap.

Toepassing
Led strips kunnen vrijwel overal geplaatst worden. Als indirecte verlichting komen ze het beste tot hun recht. Veel gebruikte toepassingen zijn dan ook achter een koof, in een (vitrine) kast, onder de keukenkastjes en in een verlaagd plafond. Er zijn zelfs led strips die speciaal voor buiten zijn geschikt. Normaal kunnen Led strips niet langer dan 10 meter aan elkaar gekoppeld worden. Door gebruik te maken van een Led strip versterker kan er een oneindig lange strip gemaakt worden met een gelijke lichtopbrengst over de hele strip.

Besparing
Met led verlichting wordt energie bespaart. Ledstrips besparen tot wel 80% ten opzichte van 'traditionele verlichting'. Met name het type leds op de strip en de hoeveelheid leds per meter bepalen het verbruik van een led strip. Erg bepalend voor het stroomverbruik is hoeveel de strip wordt gedimd. Een gedimde led strip verbruikt namelijk veel minder stroom dan wanneer het op volle sterkte brandt. Gecombineerd met het lage verbruik van de led lampjes maakt dat een led strip tot een zeer duurzame investering is.

Bij strips is het stroomverbruik afhankelijk van de gekozen kleur. In een strip zijn er drie kleuren lampjes: rood, groen en blauw. De kleur wit wordt bereikt als alle lampjes branden waardoor het energieverbruik maximaal is. Het precieze verbruik is dus afhankelijk van de ingestelde kleuren.