De twee makkelijkste tips voor het verlagen van je energierekening

Je woning is jouw huis, jouw plekje. Het is dus wel prettig als dit volledig is ingericht naar jouw smaak. Enige nadeel hieraan is dat smaak nog wel eens veranderd en vaak ook nog wel tijdsgebonden is.

Lees meer

24

aug

Maar met een paar kleine aanpassingen in je woning kun je hem vaak alweer een hele nieuwe look en feel geven. Een volledige restyling heft vaak een groter prijskaartje. Elke besparing op je vaste lasten is dan welkom. Daarom heb ik twee hele leuke en makkelijke tips voor je om geld te besparen op je energierekening.

 

 

Tip 1: Nieuwe spullen? Kies voor leuk én isolerend!

Als je dan toch nieuwe spullen aan het kopen bent kun je direct kijken welke spullen ook nog een isolerende werking hebben. Kortom, spullen die je helpen om je energierekening te verlagen en milieubewust bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooi, nieuw vloerkleed. Je behoudt hierdoor de warmte in je woonkamer en het is prettig warm aan je voeten. Ook goede gordijnen helpen de warmte in je kamer te houden. Hang ze op de goede hoogte (boven de verwarming). Doe ze in de winter lekker optijd dicht, je zult dan merken dat er minder warmte via de ramen verloren gaat. Wat ook goed werkt is een hippe fleece deken kopen die leuk op je bank staat maar ook heerlijk om je heen te slaan is op een koude winteravond! Kopje thee erbij, nog gezellig ook.

 

Tip 2: Vergelijk jaarlijks de verschillende energieleveranciers

Dit is niet een tip die je direct energiebesparing oplevert maar het levert je wel een grote besparing op. Als je huidige energiecontract afloopt is het namelijk raadzaam om over te stappen van energieleverancier. Doe je dit niet dan kom je automatisch in een basiscontract met vaak veel hogere, variabele tarieven. 

Slim dus om je energiecontract te checken of je vrij bent om over te stappen. Energie vergelijk je gemakkelijk via een vergelijkingswebsite. Je vult hier je huidige jaarverbruik in, die vind je op je jaarrekening. Vervolgens zie je direct wie de goedkoopste energieleverancier is. Je kunt natuurlijk voor de goedkoopste kiezen, of voor de groenste. Net wat jij belangrijk vindt. Feit is dat je door jaarlijks overstappen profiteert van de welkomskortingen die energieleveranciers uitdelen aan nieuwe klanten. Elk jaar overstappen betekent dus elk jaar welkomskortingen ontvangen. Dit is zeer de moeite waard. Voordeel van de online energievergelijker is ook nog dat zij de gehele overstap voor je verzorgen.