De winter overleefd en toe aan een nieuwe cv ketel?

Lees meer

26

feb

Denk niet dat je alleen ernstig behoefte hebt aan een goede cv ketel in de winter. Ook in de zomer doet zo’n ding fijne dingen voor een huishouden. We vinden het vanzelfsprekend dat er warm water uit de kraan komt als we wat willen afwassen, of willen douchen maar, dat is het natuurlijk alleen al je ketel in goede staat is. Begin daar liever niet pas in de winter aan te denken, als je oude cv ketel toe is aan vervanging laat je die klus het beste in het voorjaar of zomer doen. Schuif het niet voor je uit, tijd vliegt en voor je het weet... precies... is het alweer winter! Een nieuwe ketel kiezen is niet moeilijk, we leggen graag aan je uit.

 

 

Hoe kies je een nieuwe cv ketel? 

Wat heb je aan die prachtige badkamer als het warme water niet komt als je erom vraagt? In de winter in de kou zitten omdat de verwarming happert of omdat de ketel het ineens begeeft, wie wil dat? Neem de tijd om even goed uit te zoeken welke ketel het beste bij jouw woonsituatie past. Welke Nefit ketel gaat jou op je wenken bedienen wanneer je ‘m nodig hebt? Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om te weten. Aan de hand van deze gegevens bepaal je, al dan niet samen met de installateur, welke nieuwe cv ketel er bij jou mag komen te hangen.

 

  • In wat voor type huis woon je? Een tussenwoning, een appartement, vrijstaand? Je begrijpt dat je in een tussenwoning veel minder hard hoeft te stoken om het lekker warm te hebben dan in een vrijstaanden woning. Het typewoning bepaalt mede het type cv ketel.
  • Hoe gebruik je het warme water in je badkamer? Heb je daar alleen een kleine douche of heb je een royale regendouche? Zit er misschien ook nog een spaarstand op? Heb je een bad? Al die dingen vragen op een andere manier water van je ketel. Belangrijk dus dat je ketel die vraag aankan. Niemand wil lang wachten tot het bad vol én warm genoeg is.
  • Wil je op verschillende plekken gelijktijdig warm water kunnen tappen? Je kent het wel, je staat onder de douche en in de keuken wordt afgewassen. Zodra daar de kraan open gaat sta jij in de kou. Wil je niet! Er zijn cv ketels die ervoor kunnen zorgen dat er gelijktijdig zowel in de keuken als in de badkamer van warm water genoten kan worden.

 

Ga je je badkamer of keuken verbouwen? Ook dan is het slim om even te kijken of je ketel al je nieuwe wensen ook aan kan.