3 must haves voor elke babykamer

Eén van de leukste dingen aan het krijgen van een kindje is het inrichten van de babykamer. Wat je hierbij zeker niet mag vergeten? Wij zetten drie musthaves en de bijbehorende aanschaftips voor je op een rijtje.   Op tijd beginnen Van luiers tot rompertjes, van billendoekjes tot mutsjes: iedereen die voor het eerst een kindje krijgt, spendeert honderden tot
Lees meer

13

feb

Eén van de leukste dingen aan het krijgen van een kindje is het inrichten van de babykamer. Wat je hierbij zeker niet mag vergeten? Wij zetten drie musthaves en de bijbehorende aanschaftips voor je op een rijtje.

 

Op tijd beginnen

Van luiers tot rompertjes, van billendoekjes tot mutsjes: iedereen die voor het eerst een kindje krijgt, spendeert honderden tot wel duizenden euro's aan alle kleine dingen die de baby nodig zal hebben. Een belangrijk deel van de voorbereiding ligt in het inrichten van de babykamer en het is dan ook verstandig om hier niet te lang mee te wachten. De levering van de meubeltjes kan namelijk wel 10 tot 12 weken duren en natuurlijk is het wel zo verstandig om daarvóór al aan het verven of behangen van de kamer te beginnen. Zo heeft je kindje bij de geboorte een mooie ruimte die van alle gemakken voorzien is. De drie belangrijkste meubels? Wij benoemen ze voor je.

 

Een mooi ledikantje

Hoewel een wieg toch iets romantisch heeft, kiezen veel ouders er tegenwoordig voor om meteen een ledikantje aan te schaffen. Dit meubelstuk heeft namelijk het grote voordeel dat je kind er een hele tijd mee vooruit kan en het bovendien erg veilig is. Een nadeel is dat de grootte van het ledikantje ervoor zorgt dat het voor de baby wellicht iets minder knus is dan een wiegje. Dit valt echter makkelijk op te lossen door zachte kussentjes en knuffels bij je kindje in het bedje te plaatsen. Wil je een ledikantje kopen, let er dan wel op dat het bedje veilig is en dat de bodem van het bedje in hoogte verstelbaar is. Zo heb je er des te langer plezier van!

Drie must haves voor elke babykamer

 

Een heerlijke luie stoel

Niet alleen baby's, maar ook ouders kunnen wel wat comfort gebruiken en dus is het verstandig om een deel van de kamer te reserveren voor een flinke luie stoel, liefst inclusief poef. Zeker in het begin zul je namelijk regelmatig je bed uit moeten om je baby de fles te geven, te sussen of gewoon even te controleren of hij of zij nog goed slaapt. Bij die nachtelijke uitstapjes is het natuurlijk wel zo prettig als je een fijne plek hebt om even te ontspannen. Zo ben je minder snel geneigd om je kindje mee te nemen naar je eigen bed, wat voor onveilige situaties kan zorgen en bovendien niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.

 

Een praktische commode

Je baby zal honderden tot wel duizenden luiers verslijten en dus is het verstandig om een fijne plek te hebben om je kindje te verschonen. Een commode is hierbij onmisbaar. Let er bij de aanschaf van dit meubelstuk wel op dat de oppervlakte waarop je kindje komt te liggen niet te laag is. Dan moet je namelijk erg ver voorover buigen, wat kan leiden tot rugklachten. Schaf ook een kussen met verhoogde randen aan zodat je kindje niet onverhoopt van het kastje rolt. Dat is immers de nachtmerrie van elke ouder, die gelukkig makkelijk te voorkomen is. Zet de commode overigens op een plek neer waar het niet tocht en waar de zon niet fel op je kindje schijnt. Dat kan namelijk erg vervelend zijn en voor huidirritatie zorgen. Waar je verder nog op moet letten, kun je op Wooki precies lezen.

Drie must haves voor elke babykamer

 

Een babyproof huis

Voordat je het weet, kan je kindje zich zelf voortbewegen en kruipt of wandelt je zoon of dochter kriskras door het huis. Om je hierop voor te bereiden, kun je een aantal dingen doen om te zorgen dat je kind niet in ongelukjes verzeild raakt. Zorg bijvoorbeeld voor zachte kleden en let er bij de aanschaf van meubeltjes op dat de hoeken niet recht, maar afgerond zijn. Zet glazen beeldjes of andere potentieel gevaarlijke decoraties tijdelijk op een kastje waar je kind niet bij kan. En erg belangrijk: schaf een traphekje aan! Doe de traphekje test om te bekijken welk product het beste bij je past en zorg vervolgens dat je het op de juiste manier installeert. Nu kun je je kindje met een gerust hart laten rondbewegen, op welke verdieping van het huis dan ook.