Een gezellig interieur met kinderen

Speelgoed overal, een driewieler in de hoek van de kamer, autootjes tot onder de bank, waar kinderen wonen moet gespeeld kunnen worden! Niemand heeft zin om politieagent te spelen en de kinderen de hele dag te waarschuwen dat ze vooral voorzichtig moeten zijn voor (vul maar in) die dure bank, de leren stoel, het nieuwe vloerkleed etc.

Lees meer

24

sep

In een huishouden met kinderen moeten de meubels tegen een stootje kunnen, ook al moeten ze leren voorzichtig te zijn, een ongelukje kan altijd gebeuren en ze moeten érgens zich uit kunnen leven en zichzelf en kind kunnen zijn. Thuis is de ultieme plek om dat te doen en te zijn. Dat betekent overigens niet dat jij als interieurliefhebber met lede ogen moet aanzien hoe je huis een puinhoop wordt en hóef je niet je interieur inspiratie voorlopig in de koelkast te zetten. Een gezellig interieur met kinderen is zeker mogelijk!

 

 

Wonen met kinderen vraagt om wat aanpassingen aan je interieur

De een zet alles weg, buiten bereik van grijpgrage handjes. De ander vindt dat kinderen moeten leren waar ze wel en niet aan mogen komen. Het is volgens ons verstandig om geen al te dure dingen te kopen en vooral de kinderen mee te nemen in het thuisgevoel. Veel kinderen vinden het geweldig om het thuis gezellig te maken. Ze moeten leren dat cactussen prikken, dat zand ín de bloempot moet blijven, dat je niet op kasten moet klimmen en ga zo maar door. Wonen met kinderen vraagt inderdaad om wat aanpassingen aan je interieur maar ongezellig hoeven die niet te zijn. Met kaarsen moet je voorzichtig zijn, zo ook met scherpe hoeken en punten. Veiligheid gaat voor alles. Ook weet je dat meubels schoonmaken vaker al moeten gebeuren, meubel onderhoud ook wellicht sneller nodig zal zijn. Een versleten bank van het ravotten hóeft niet meteen weg, een bankhoes over je huidige bank zorgt ervoor dat deze week een tijdje mee kan. Een hippe kleur kan weer een frisse look aan je woonkamer geven. Wat nieuwe kussentjes erop (die je zelf kunt wassen) en ook de interieurliefhebber is weer content.

Laat kinderen ervaren hoe fijn een gezellig thuis is maar laat ze ook vrij in het ontdekken. Leuke meubels en hippe woonaccessoires hoeven niet duur te zijn. Mocht er toch wat vervangen moeten worden in huis, bezoek dan eens de kringloopwinkel en pimp een kastje dat al een leven achter zich heeft. Zo doet een nieuwe kras niet zoveel ‘pijn’ en kun je toch lekker met interieur bezig zijn. Daarnaast zijn er legio fijne oplossingen om gevolgen van ongelukjes weg te werken. Een creatieve uitspatting op je leren bank en moet je viltstift verwijderen? Daar zijn dus gewoon middeltjes voor, geen stress! (Wist jij overigens dat je viltstift met deodorant kunt verwijderen?)

 

Maar, een huis met blije kinderen is al snel gezellig toch? Dan knijp je graag een oogje dicht als er weer eens op de bank gesprongen wordt of met limonade geknoeid. Die vlek van dat laatste ongelukje verstop je onder een tof plaid of gebreide deken. Opgelost!