Een kinderkamer om van en in te dromen! Een leuke kinderkamer inrichten?

Je éigen kamer, dat vindt iedereen fijn. Voor kinderen is het hebben van een eigen, gezellig kamer een groot goed. Voor je kind wil je de allerleukste kinderkamer inrichten, een plek om te spelen, om zich terug te kunnen trekken, een plek om lekker (weg) te dromen. Natuurlijk is een kinderkamer in eerste instantie bedoeld als plek om te slapen maar een fijne sfeer die rust brengt maar óók inspireert is ook heel belangrijk voor kinderen. Waar let je op als je een leuke kinderkamer wil inrichten? 5 tips voor een droomkamer voor je kind.

Lees meer

03

mrt

 

Droomkamer voor je kind

Weet je je jouw eigen kamertje nog te herinneren? Jouw domein, je ‘geheime’ hoekjes in die kamer? De plek waar je speelde, boekjes las, je huiswerk maakte, droomde van een toekomst als DJ die met een stoere flightcase de wereld over zou gaan om overal muziek te maken? Dát gevoel wil je toch zeker ook voor je eigen kind? Maak die droomkamer voor je kind, met deze 5 tips voor de kinderkamer is dat niet moeilijk.

 

  • Een goede basis voor een gezellige kinderkamer begint met handige opbergmogelijkheden. Weer creatief met de ruimte die je tot je beschikking hebt en maak zeker ook gebruik van de ruimte onder het bed. De verticale ruimte, de wanden dus, gebruik je liefst ook. Zo blijft er meer vloeroppervlak over om te spelen en te ravotten. In de jaren ’70 was het bijvoorbeeld helemaal in om een visnet aan het plafond te hangen met daarin wat knuffels. Dat zou nu prima weer kunnen als je bijvoorbeeld een Oerwoud kamer gaat maken. Wordt het een piratenkamer? Zoek daar naar oude (hut)koffers als extra opbergruimte én zitplek.

 

  • Een slaapkamer is om te slapen, een goed bed is onmisbaar voor je kind. Het is belangrijk dat kinderen een goede nachtrust krijgen maar met al die toffe bedden van nu zullen ze er ook tenten op bouwen, verstopplekken vinden en loungehoekjes op maken. Aan het hoofdeind van het bed kun een mooi accent maken met een andere kleur, een sprekende poster of een fotowand. Een hemelbed, een dromenvanger of een mooi mobiel zorgen voor een knus gevoel.

 

  • Een kinderkamer moet naast alle prikkels ook vooral rust brengen. Stoere vergrijsde tinten en pastelkleuren werken prima in de kinderkamer. Je kunt natuurlijk ook een diepe, warme kleur gebruiken om een lambrisering of accentmuur mee te schilderen. Primaire kleuren geven energie, da’s prima op school maar liever niet in de slaapkamer. #alsjebegrijptwatwebedoelen Je kunt echt de wand op een leuke maar rustige manier decoreren, geen nood. Je kunt bijvoorbeeld met Washitape de eerste letter van de naam van je kind op de muur plakken, een robot op de muur maken, een lieflijk doch ietwat grafisch hart plakken etc. Kan eraf als het verveelt en vervangen worden voor wat anders zonder meteen een flinke klus te hebben.

 

  • Een kinderkamer mag met een knipoog ingericht worden. Neem het allemaal niet te serieus. Een kind zal het geweldig vinden als je bijvoorbeeld (Jungle) een enorme aap aan de muur hangt of (unicorn) het hoofdbord van het bed voorziet van een kleurrijke ‘hoorn’.

 

  • Kies meubels die multifunctioneel zijn, denk ook vooruit. Als je de ruimte hebt, zet er een slaapbankje neer. Zo kan er overdag gezeten worden én kan er ook nog eens een vriendje of vriendinnetje blijven slapen. (Of jijzelf als er een monster onder het bed zit). Een krukje kan dienen als nachttafeltje, een vakkenkast als roomdivider, die eerdergenoemde hutkoffer met een matraskussen erop als bankje.

 

Als je kindje kan praten en zich kan uiten, vraag hem of haar dan naar eigen ideetjes voor zijn/haar kamertje. Hoe meer ze zelf hebben mogen inbrengen, hoe meer ze zich thuis zullen voelen in hun kamer. Ze zullen er graag zijn, zich er uitleven, terugtrekken, vermaken én dromen!