Een kindvriendelijke eettafel? Neem deze tips mee en shop een veilige en stijlvolle variant.

Lees meer

16

mrt

When you know, you know! Kinderen zijn er dol op om aan de eetkamertafel te zitten voor veel méér dingen dan alleen het eten van hun maaltijd. Lekker kleuren, knippen, plakken, kleien, prikken, rijgen, met een autootje rijden….hameren…..het zijn dingen waar een tafel in een gezin met kids aan blootgesteld wordt. Tip is dus om dát gewoon als vaststaand feit mee te nemen. Een eettafel moet in een gezin met (jonge) kinderen tegen een stootje kunnen. Ben je toe aan een nieuwe eetkamertafel maar wil je wél rekening houden met je ‘mini-you’s’ dan hebben we een aantal tips voor je die je even goed moet onthouden. Als je slim kiest hoef je niet elk moment van de dag voor politieagent te spelen om je kind zo voorzichtig mogelijk z’n ding te laten doen aan tafel. Da’s voor niemand leuk, en geen enkele tafel waard wat ons betreft. Een veilige tafel die tegen een stootje kan kan absoluut nog steeds een stijlvolle eettafel zijn. Win-win!

 

 

Hoe kies je een kindvriendelijke eetkamertafel? 

Een gezellig, mooi interieur waar je kind zich vrij kan en mag bewegen. Waar jij je prettig voelt en je kind zich veilig kan ontwikkelen. Mooie meubels & kleine kinderen, dat gaat toch zeker gewoon samen? Natuurlijk! Als je de onderstaande tips onthoudt shop je zonder problemen een eettafel die bij jouw woonstijl past en die ook gewoon gebruikt mag worden. Weet, de eerste kras doet het meeste ‘pijn’ en daarna heb je een tafel met ‘karakter’, doorleefd…zeg maar.

Tips voor het kopen van een kindvriendelijke eettafel:

  • Materiaal/onderhoud
    een hele robuuste, authentieke houten eettafel met kieren, noesten en nerven is prachtig, maar wat ons betreft niet heel erg geschikt voor een gezin met kinderen. Kraaltjes, kruimels, geknoeide vloeistoffen, het gaat allemaal regelrecht je o zo authentieke kieren in. Nauwelijks goed schoon te houden en als iets is dat je wil is het een tafel die makkelijk schoon te houden is. Een gladde eetkamertafel van een materiaal dat makkelijk te onderhouden is (denk doekje en sopje) is een praktischere keuze.
  • Formaat:

Kinderen hebben ruimte nodig, bij alles wat ze doen. Aan tafel wil iederéén graag voldoende ruimte hebben en soms komt er ook nog weleens een vriendje of vriendinnetje spelen dat maar meteen blijft eten. Een eettafel die je kunt vergroten is handig voor dit soort situaties. Je kinderen groeien ook en dus ook de ruimte die ze nodig hebben om te kunnen doen wat ze zoal doen aan tafel.

  • Model/hoogte:

Een ronde tafel is heel gezellig én heeft geen scherpe punten. Maar, er zijn ook vierkante of rechthoekige tafels met afgeronde hoeken. Wat vorm betreft hoef je dus niet persé voor rond of ovaal te kiezen. Hele scherpe hoeken en randen wil je natuurlijk liever niet. Zodra je kleintje zelf kan zitten zal hij/zij in een kinderstoel aan tafel zitten. Zorg er dus voor dat je tafel hoog genoeg is. Eenmaal groot genoeg voor een gewone eetkamerstoel kan een stoelverhoger nodig zijn maar die passen op bijna elk model stoel.

  • Kleur:

Wit lijkt kiezen voor heel veel extra werk. Maar, als wit nou jouw lievelingskleur is, wat doe je dan? Dan gooi je er een extra laagje in de vorm van een tafelzeiltje overheen als je kind aan tafel zit. Ben je flexibel wat kleur betreft? Weet dit: op een lichte tafel zie je misschien wel snel (gekleurde) strepen en verkleuringen, op een donkere tafel zie je kruimels en stof ook gewoon snel liggen. Als je voor een hard en slijtvast materiaal kiest ben je gewoon vrij de kleur te kiezen die je het leukste vindt. Kies je bv een houten tafel dan maakt het echt niet veel verschil of je nou een donkere houten tafel kiest of een lichte houten tafel, gebruikssporen krijgen ze allemaal. Een tafel moet gebruikt mogen worden en de sporen vertellen een verhaal.