Een kindvriendelijke haard in huis

Het idee spookt al een poosje in je gedachten, een sfeervolle haard in de woonkamer. Je wilt een extra knusse sfeer creëren voor het ultieme thuisgevoel. Alleen de zoektocht naar de perfecte haard is lastig. Vooral als je kindje nog in de beginfase zit van het leven. Kinderen willen eenmaal de wereld ontdekken en zoveel mogelijk zien en aanraken. En de veiligheid van de kleine dreumes staat altijd voorop. Gelukkig bestaat er een haard die geen warmte afgeeft, en toch een mooi vuurbeeld laat zien. In dit artikel geef ik je een gouden tip voor een kindvriendelijk model, dé elektrische haard.

Lees meer

21

mrt

 

Elektrische haard zonder warmte

Om een veilige woonomgeving te creëren, kies je voor een elektrische haard zónder verwarming. Het voordeel, geen verwondingen aan de hoge temperaturen van de haard. Je hoeft je kindje niet continu in de gaten te houden. Maar je geniet geruststellend van het sfeervolle vuurtje. Ideaal toch? Dat is dus de kracht van een elektrische haard, ontspanning zonder zorgen. De meest veilige keus is een losse cassette met de Dimplex Opti-Myst techniek. Een bijzondere techniek die gebruikt maakt van waterdamp en ledverlichting.

 

 

Binnen de haard wordt een kleine wateropslag opgewarmd, waardoor er kleine waterdruppeltjes naar boven zweven. Ook wel waterdamp genoemd. Hierdoor ontstaat er een rookeffect, wat de sfeer geeft van brandende houtblokjes. Terwijl de koude damp boven de houtset zweeft, gaat de Ledverlichting aan. Je ziet vervolgens dat de houtblokken een mooi gloei-effect krijgen. En het mooie is, de waterdamp is niet schadelijk voor de gezondheid. Dit geldt ook voor kinderen die astma hebben.

 

Dek het stopcontact af

Een elektrische haard moet je van stroom voorzien. En dat doe je door de stekker van de haard in het stopcontact te pluggen. Maar let hierbij wel op, jouw kleine ontdekkingsreiziger moet niet ‘in’ een stopcontact kunnen komen. De kans bestaat zeker dat hij of zij de kleine vingertjes erin wilt steken. Of met een pennetje of spijker. Dus dek het stopcontact af met een afdekplaatje of werk deze weg in de muur. En vergeet natuurlijk niet om je kind nadrukkelijk te vertellen hoe gevaarlijk een stopcontact is.

 

Plaats de haard op volwassen hoogte

Ben je toch bang dat jouw kindje zich gaat verwonden aan de haard? Kies dan voor een elektrische haard die je op volwassen hoogte plaatst. Dit is ideaal te realiseren met de kleine, vrijstaande cassettes. Deze plaats je bijvoorbeeld in een open kast, op een boekenplank of zelfs in de vensterbank. Er bestaat zelfs een elektrische haard die compleet met ladekastjes wordt geleverd. Hierbij heb je niet alleen een sfeervol vuurtje, maar ook een mooi interieurobject in huis.

 

 

Kortom, wil je een knusse haard in huis? Dan kies je voor de elektrische haard zonder verwarming. Een kindvriendelijke oplossing om meer sfeer in jouw huis te krijgen.