Een kleine kinderkamer inrichten: 4 tips!

De kinderkamer, een plek om te spelen, slapen, lachen en knuffelen. Er wordt genoeg tijd in deze kamer doorgebracht en daarom mag het er natuurlijk wel gezellig uitzien. Een leuke vrolijke kinderkamer, die daarnaast ook nog super veilig is! Met deze 4 tips richt je een kleine kinderkamer op een leuke manier in.

Lees meer

18

apr

 

Sky high

Een eerste manier om ruimte te besparen in een kleine kamer is door een hoogslaper te kopen. Hiermee bespaar je veel ruimte, omdat je onder het bed nog genoeg ruimte hebt. Richt hier bijvoorbeeld een gezellige speelhoek in. Je bespaart niet alleen ruimte, ook vinden kinderen het vaak geweldig om zo hoog te slapen! ’s Avonds helemaal omhoog klauteren naar hun bedje, het blijft leuk!

 

Rommel uit het oog

Voorkom dat de kleine ruimte rommelig oogt door zo veel mogelijk in dozen te bewaren. Gebruik hiervoor leuke opbergboxen met een leuk printje, zodat het naast een praktische oplossing ook nog eens leuk staat. Het is natuurlijk wel een dingetje om je kind daadwerkelijk al het speelgoed op te ruimen in boxen, maar zorg dat dit een routine wordt! Spelen? Rommel? Prima, als je maar opruimt als je klaar bent! Zo maak je het jezelf weer een stukje makkelijker..

 

 

Basiskleuren

Een neutrale kleur in de kinderkamer hoeft helemaal niet saai te zijn. Behang met een druk printje zorgt ervoor dat de kamer kleiner oogt. Verf de muur in een basiskleur, zoals wit of grijs, en maak de kinderkamer gezellig met vrolijke spulletjes, kussens en wanddecoratie!

 

Veilige raamdecoratie

De all time favourite voor kindergordijnen zijn rolgordijn. Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk in een kinderkamer. Zo wil je niet dat je kinderen zich kunnen stoten aan scherpe hoeken of dat ze blijven hangen aan het koord van jaloezieën. ‘Kinderproof’ gordijnen kopen is daarom erg belangrijk! Een voorbeeld hiervan zijn plisségordijnen, deze laten overdag veel licht binnen maar bieden ook de juiste verduistering in de nacht. Daarnaast zijn deze systemen volledig kindveilig, zodra er iets achter het gordijn blijft hangen schiet het koord namelijk direct los. Weer een zorg minder, hoe fijn is dat?

Hoe richt jij een kleine kinderkamer in?