Een mooi gazon in de tuin

Lees meer

18

jul

Lijkt het je heerlijk om een mooi stukje groen gras in je tuin te hebben, maar vind je het maar lastig om de tijd te vinden om dat te onderhouden? Dan zou kunstgras de oplossing kunnen bieden. Het is onderhoudsvrij en... het gras van de buren is niet langer groener! 

 

Een mooi gazon in de tuin


Kiezen voor echt gras of kunstgras? 

Zodra je besloten hebt om gras in je tuin te nemen, zijn er meerdere opties. Zo kun je kiezen tussen: 

• Graszoden leggen 
• Gras zaaien 
• Kunstgras leggen 

De keuze hiertussen kun je maken door bij jezelf na te gaan wat je wilt. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld groene vingers en daarmee kan het groene plaatje in je hoofd al snel veranderen in een gazon met veel onkruid of kale plekken.

Daarom kun je jezelf het volgende afvragen: 

• Heb ik genoeg tijd om mijn gazon te onderhouden? 
• Waar komt het gazon? Is er genoeg zon? 
• Kan ik het gazon onderhouden? Zijn mijn groene vingers groen genoeg? 

Als de ligging niet juist is kun je beter kiezen voor kunstgras, want als er te weinig zon is zal het gras niet al te best groeien. Ook als je de tijd niet hebt om het te onderhouden is kunstgras de betere optie. Daarnaast geeft kunstgras direct een groen resultaat, waar je bij zaaien toch even geduld moet hebben! 

De voordelen van kunstgras 

Het fijne aan kunstgras is toch wel het gemak. Geen grasmaaiers die geduwd moeten worden, je hebt niet de geur van de mest en het is altijd groen! Het enige wat zo nu en dan eens bij kunstgras moet gebeuren is het opborstelen. Hiermee zorg je ervoor dat het niet plat valt, maar het gras mooi omhoog blijft staan. Al zijn er tegenwoordig ook al een aantal soorten kunstgras die dat niet meer nodig hebben. 
Naast dat kunstgras veel gemak geeft, is het natuurlijk ook altijd mooi groen. Tegenwoordig maken ze kunstgras zo dat het haast niet van echt te onderscheiden is. Daarnaast blijft dat ook zo zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. 

Hoe kies ik het juiste kunstgras? 

Kunstgras kiezen is een keuze die je maakt voor meerdere jaren, dus je moet er goed over nadenken wat jouw eisen zijn. Voor de één is prijs de belangrijkste drijfveer voor een keuze, waar de ander het belangrijker vindt dat het sprekend lijkt op echt gras. Je kunt kunstgras krijgen in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan verschillende kleuren groen tot bruin voor het echtheidseffect tot aan verschillende hoogtes. Al met al heel veel keuzes!