Een mooie blikvanger is vaak al genoeg

Kinderen in huis? Dan maakt menig interieurliefhebber zich zorgen over zijn of haar meubels en decoratie. Alles wegzetten? Helemaal niet nodig! Misschien dat je wat mínder neer kunt zetten, te vol is immers ook niet zo mooi, maar helemaal leeg is niet nodig.

Lees meer

16

nov

Het is wellicht zelfs wel een periode waarin je erachter komt dat je helemaal niet te springen zit om een kamer vol design meubelen, maar dat het mooier is om maar één goedgekozen meubel te hebben staan. Een mooie blikvanger is vaak al genoeg. De meeste design meubelen zijn ervoor gemaakt om (bijna) een leven lang mee te kunnen, die overleven ook de aanwezigheid van een kind wel.

 

 

Creëer sfeer om je heen

De leukste interieurs zijn meestal de interieurs die langzaam ‘ontstaan’ zijn. Waar steeds een meubelstuk bijkomt, waar sfeerverlichting in de vorm van bijvoorbeeld een bijzondere tafellamp wordt toegevoegd, waar kortom zo voor en na allerlei moois verzameld wordt. Een persoonlijk interieur moet groeien, creëer sfeer om je heen door gaandeweg te ‘voelen’ waar behoefte aan is en door te ontdekken wat je echt het allermooiste vindt. Design in de living kan als kers op de taart gebruikt worden, als eyecatcher en prettig contrast. Een compleet design interieur is niet nodig, onbetaalbaar ook. Zeker met kinderen is het misschien beter voor je eigen gemoedstoestand om het even wat rustig aan te doen met het aanschaffen van nieuwe design stukken. Neemt niet weg dat bijvoorbeeld een String kast juist met kinderen ook heel handig kan zijn. Een paar mooie opbergers voor al dat gekleurde speelgoed op het onderste plankje, wij zien dat wel zitten! Vertrouw je het toch niet helemaal? Spaar dan nog even door voor die ene, echt gave design klassieker, of voeg zo nu en dan een opvallend ontwerp van een nieuwe jonge designer toe.

 

 

Kinderen en design

Ook je kind zal in de loop der jaren gaan zien dat nieuwe meubels mooi zijn en er zelfs trots op zijn dat jullie zo’n gezellig huis hebben. Laat beslist niet alles weg omdat je kinderen hebt, het is zaak een tussenweg te vinden waarbij jij je prettig voelt. Kinderen en design gaan absoluut goed samen en als jij je fijn voelt in je huis zal je kind dat ook voelen.  

Oriënteer je en laat je inspireren door design webshops als Flinders. Je zult zien dat er ook speciaal voor je kinderen hele leuke design stukken te vinden zijn. Iedereen blij!