Eerste hulp bij jouw zieke hond

Ziek zijn is nooit leuk, maar als het om jouw huisdier gaat, wil je al helemaal dat ze zo snel mogelijk beter wordt. Wil je weten hoe je jouw hond zo snel mogelijk van deze narigheid afhelpt? Met onderstaande tips zorg jij ervoor dat jouw hond in mum van tijd weer de energieke huisgenoot is die je gewend bent.

 

Lees meer

30

jul

 

 

Blaf eens Aa 

Mensen kunnen aangeven dat ze zich niet lekker voelen. Sommige gaan zelfs op internet aan de slag om zichzelf een diagnose te geven. Honden geven helaas niet zo makkelijk aan dat ze zich ziek voelen. Pas als ze zich echt ziek voelen, ga je het aan ze merken. Je kan het aan ze merken als ze niet even enthousiast op je af komen rennen of minder gaan kwispelen. Daarnaast kan ze ook minder zin hebben in eten en drinken of bijvoorbeeld te gaan spelen. Natuurlijk kan jouw hond even haar dag niet hebben, maar het afwijkende gedrag een paar dagen aanhoudt, is het goed om de dierenarts te bellen voor advies. Op basis van het verhaal kan de dierenarts advies geven en eventueel jullie langs laten komen voor onderzoek.

 

Tekenen dat jouw hond ziek is

Als een hond zich echt niet lekker voelt, lijkt ze op dat gebied wel op een mens. Ze kan namelijk aanhoudend gaan braken. Daarnaast kan je ook aan haar ontlasting zien dat er iets aan de hand is. Soms kan jouw hond diarree krijgen omdat ze overgevoelig blijkt te zijn voor bepaalde voeding. Zodra je ziet dat de ontlasting dunner wordt kan het zijn dat jouw hond diarree heeft en is het verstandig om jouw hond aan een kuur te zetten. Er is medicatie dat ervoor zorgt dat jouw hond niet uitdroogt door diarree.

 

Snel genezen

Een ander veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij honden zijn wormen. Het is daarom verstandig om uit voorzorg de kuur al in huis te halen. Gemiddeld worden honden 4 keer per jaar besmet met wormen. Dit betekent dat je minstens 4 per jaar bezig bent met het ontwormen van jouw hond. De middelen die hiervoor te verkrijgen zijn, zoals tabletten of pasta, kun je vaak makkelijk door het voer heen doen. Naast de 4 keer per jaar is het alsnog goed om de ontlasting van jouw hond in de gaten te houden. Jouw vrolijke viervoeter kan namelijk overal besmet raken met wormen, namelijk tijdens wandelingen, gewoon op straat en zelfs in de tuin.

 

Neem de tijd voor jouw hond

Jij bent het belangrijkste in het leven van jouw hond. Als ze zich dan niet lekker voelt, zal ze nog meer dan anders behoefte hebben aan knuffels en aandacht. Pas je aan op de energie van jouw hond en zorg ervoor dat ze lekker in haar mand kan blijven liggen. Daarnaast is het ook goed om haar steeds kleine beetjes water te laten drinken, zodat ze voldoende vocht binnenkrijgt. Mocht jouw hond iets minder eetlust hebben, dan is het goed om in ieder geval het voedsel in huis te hebben wat ze echt lekker vindt.