Geslacht weten bij het inrichten van de kinderkamer?

Het geslacht van je baby kan doorslaggevend zijn in keuzes die je maakt voor de kinderkamer. Tegenwoordig kun je overal een leuke pretecho laten maken waarop het geslacht van de kleine baby goed te zien is. De één kan niet wachten tot ze weten wat het geslacht is en anderen willen juist niet weten of ze een jongen of een meisje krijgen.  Soms vinden mens
Lees meer

31

dec

Het geslacht van je baby kan doorslaggevend zijn in keuzes die je maakt voor de kinderkamer. Tegenwoordig kun je overal een leuke pretecho laten maken waarop het geslacht van de kleine baby goed te zien is. De één kan niet wachten tot ze weten wat het geslacht is en anderen willen juist niet weten of ze een jongen of een meisje krijgen.  Soms vinden mensen het lastig om een neutrale kamer in te richten, of ze zijn bang dat het snel saai wordt. Niets in minder waar, er zijn ontzettend veel leuke tips voor een neutrale kinderkamer.

 

Neutrale kinderkamer

Een neutrale kinderkamer inrichten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vaak is het makkelijk om te beginnen met een kleur voor op de muren. Wil je verschillende kleuren? Wil je gaan verven of behangen? Kies voor een kleur die voor zowel een jongen als een meisje leuk is. Na de muren kun je gaan kijken voor de vloer en de meubeltjes. Kies je voor wat drukkere muren? Kijk dan voor wat rustige meubels zodat het niet teveel wordt. Een babykamer moet rust uitstralen, want het is de kamer waar jullie kleintje de meeste tijd door zal gaan brengen om tot rust te komen.

Na de meubels is het tijd voor gordijnen en beddengoed uit te kiezen. Het is leuk om te kiezen voor een print, maar dan met wat neutrale kleuren. Je kunt de kamer daarna opfleuren met accessoires in frisse kleuren.

 

Geslacht weten bij het inrichten van de kinderkamer?

 

Kamer persoonlijk maken

Omdat een baby nog geen persoonlijke spullen heeft lijken sommige babykamers nog een beetje op een showroom. Probeer de kamer wat persoonlijker te maken door bijvoorbeeld mooie foto’s van de familie, een gipsbuik of een foto van een 3d echo op canvas op te hangen. Een oude schommelstoel die van oma is geweest of het ledikantje waar je zelf in gelegen hebt kunnen ook echte blikvangers van een kamer worden.

 

Jongens- of meisjeskamer

Wanneer je wel weet of jullie een zoontje of een dochtertje krijgen kun je ervoor kiezen om een echte jongens of meisjeskamer in te richten. Je kunt kiezen voor een thema wat bij een jongen of een meisje past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kamer die in het teken staat van auto’s, de jungle, Disneyfiguren, dieren, prinsessen, bloemen of piraten. Er is genoeg keuze.

 

Geslacht weten bij het inrichten van de kinderkamer?