Handige tips voor verhuizing naar Den Haag

Wanneer je gaat verhuizen naar Den Haag, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Zo moet je er voor zorgen dat je inschreven staat bij de gemeente op je nieuwe woonadres én moet je in sommige gevallen een aantal vergunningen aanvragen. Aangezien verhuizen best een stressvolle periode kan zijn, geven wij je graag een aantal tips ter ondersteuning.  

Lees meer

22

jan

 

Huren of kopen

Den Haag biedt een breed scala aan huur- en koopwoningen. Zeker nu de huizenmarkt steeds beter wordt, gaan ook meer mensen op zoek naar een huis. Soms is dit lastig, aangezien er meer vraag is dan aanbod. Zorg er dus voor dat je dit slim aanpakt. Begin voor jezelf af te wegen of je een huis wil huren of kopen. Zo baken je het zoekgebied al verder af. Natuurlijk is dit ook mede afhankelijk van de prijs dat je voor een huis wil gaan betalen. Huren in Den Haag wordt elk jaar iets duurder. De huurprijzen in Den Haag zijn bijna net zo hoog als de grote steden Rotterdam en Amsterdam, afhankelijk van de grootte van de woning en de locatie. Koopwoningen daarentegen zijn meer in trek. Het nadeel hier is alleen wel dat je te maken krijgt met veel potentiële kopers en overbiedingen. Zoek daarom van te voren goed uit wat voor een hypotheek je kan krijgen en zorg ervoor dat al je papieren op orde zijn.

 

Spullen verhuizen

Om te beginnen is het handig om een lijstje te maken met alle spullen die verhuist moeten worden. Bepaal welke spullen je zelf uit elkaar kunt halen en in kunt pakken. Voor grote spullen, zoals meubels, kun je een verhuisbedrijf inhuren. Plan vervolgens voldoende tijd in voor de verhuizing zelf. Over het algemeen is een weekend of enkele dagen wel genoeg om te verhuizen. Het is natuurlijk fijn als meer mensen je kunnen helpen, zodat je ook eerder klaar bent. Zeker met tillen en op en neer rijden is wat extra hulp wel gewenst. Begin daarom op tijd met mensen vragen die je kunnen helpen.

 

Administratieve zaken regelen

Soms schiet dit er vaak bij in, maar vergeet niet abonnementen zoals internet en energie om te zetten naar een nieuw adres. Kijk hierbij van te voren naar of je het huidige abonnement mee kan nemen naar je nieuwe adres. Anders zul je het huidige abonnement op tijd op moeten zeggen en ook een nieuwe aan moeten vragen. Je kan van deze gelegenheid gebruik maken door te kijken of je bij een andere provider of energieleverancier een goedkopere deal kan sluiten. Op internet kun je heel gemakkelijk leveranciers vergelijken.