Help ik heb geen hobby: een activiteitenlijstje

Lees meer

27

nov

In elk vriendenboekje staat de vraag wat je hobby’s zijn . Als kind is dit makkelijk en heb je hobby’s te over. Als volwassene groeien deze hobby’s niet altijd meer mee met jouw interesse gebieden en kan het zijn dat je zonder zit. Het klinkt misschien vreemd, maar soms kan het lang stil zijn wanneer je iemand naar zijn of haar hobby’s vraagt. Wees gerust, hulp is onderweg,

Als je pech hebt worden er tijdens een sollicitatiegesprek gevraagd naar waar jij je in je vrije tijd mee bezig houdt. Leuk, zeker wanneer jouw leven alleen maar bestaat uit vrije tijd, omdat werk zoeken jouw eerste prioriteit is. Om niet meer met een mond vol tanden te staan bij vragen naar jouw hobby’s en om wat meer uit jouw vrije tijd te halen, volgen er enkele activiteiten waar jij weer een glimlach van op je gezicht krijgt. En, wie weet kan je deze activiteiten binnenkort wel tot jouw hobby’s rekenen.

Schilderen

Je hoeft je het schilderwerk van Picasso en Vincent van Gogh niet na te streven, maar simpelweg wat streken op papier te zetten. Een trend dat meer en meer in schwung raakt is pouring painting met acrylverf. Door het papier eerst in te smeren met pouring medium – te verkrijgen in elke hobbywinkel – en het papier hierna te voorzien van verdund acrylverf. Iedereen kan het leren en het mooie is: het eindresultaat lijkt zo van een kunstbeurs af te komen.

Huisdiere

Een fijne en gezonde vrijetijdsbesteding is tijd doorbrengen met een huisdier. Met een hond kom je meer buiten, maak je lange wandelingen en kom je weer meer in de natuur. Wie weet ga je wandelen op deze manier nog wel leuk vinden ook!

Kleding maken

Zelf kleding maken is goedkoper en unieker dan wanneer je kleding koopt in een winkel. Heb je de smaak eenmaal te pakken? Dan zijn naamlabels voor kleding een leuk idee. Het oogt net een tikkeltje professioneler en persoonlijker. Kijk voor meer inspiratie op Fibre Mood.

 

 

Blog schrijven

Een gehele website hoef je niet te ontwerpen voor het schrijven van blogs – tenzij dit iets is wat je ambieert. Tegenwoordig is het mogelijk om een ruimte in te nemen op een website waar jij jouw persoonlijke verhalen kunt delen. Prettig om van je af te schrijven en fijn om te lezen wanneer jouw verhalen goed ontvangen worden.

Fotograferen

Ga eens op een cursus en leer meer over composities en creëer een oog voor schoonheid. In de natuur vindt je de mooiste dingen die jij kan vastleggen. Dit is een hobby waar je je leven lang profijt van kan hebben.