Het nut van goede verzekeringen

Administreren, verzekeringen regelen en belastingaangifte doen, niemand houdt ervan. Vooral verzekeringen kunnen aanvoelen als een afvoerputje waarin veel van je verdiende geld in verdwijnt zonder dat je eigenlijk weet wat ermee gebeurt. Toch is het erg belangrijk om je verzekeringen goed op orde te hebben, helemaal als je kinderen hebt! Vandaar dat we het nut van verzekeren nog even voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees meer

01

sep

 

Zorgverzekeringen

De zorgverzekering is in veel gevallen een grote kostenpost voor gezinnen. Het hebben van een goede zorgverzekering is echter niet alleen van levensbelang, het is in Nederland ook gewoon verplicht. Gezonde fitte mensen die niet veel gebruik van de zorg verwachten te maken kunnen kiezen voor een voordelige basisverzekering. Om jezelf ervan te verzekeren dat je niet teveel betaalt kan je eenvoudig online zorgverzekeringen vergelijken en zo de goedkoopste basisverzekering selecteren die goed aansluit bij jouw wensen en situatie. Houd er wel rekening mee dat de basisverzekering een minimale dekking heeft. Wie denkt in de toekomst beroep te moeten doen op bijvoorbeeld fysiotherapie of een tandheelkundige kliniek doet er dus goed aan een aanvullende verzekering af te sluiten.

Verzekeringen tegen schade

Naast het hebben van een zorgverzekering is ook het hebben van een autoverzekering -als je een auto hebt tenminste- verplicht. Welke soort autoverzekering geschikt is hangt onder andere af van de soort auto die je rijdt en het aantal kilometers dat je maakt in een jaar. Schade rijden met de auto is iets wat we ons allemaal nog wel kunnen voorstellen. Schade aan een woning aan de andere kant is iets waar gelukkig lang niet allemaal mee in aanraking komen. Je kunt dus denken dat het hebben van een inboedelverzekering of een opstalverzekering voor jou niet nodig is. Of je eventuele schade wilt verzekering is dus een vrijwillige keuze. Realiseer je echter wel dat de schade bij bijvoorbeeld een brand al gauw kan oplopen tot honderdduizenden euro’s. Je verzekeren tegen dergelijke risico’s kost dus weliswaar geld, maar het brengt ook veel rust met zich mee.

Levensverzekeringen

Helemaal als je een gezin hebt is het hebben van een levensverzekering geen overbodige luxe. Levensverzekeringen keren uit als jij of je partner overlijdt en zorgen ervoor dat de achterblijvers niet in de financiële problemen komen mocht het noodlot toeslaan. Uiteraard is dit niet iets waar je al te lang over na wilt denken. Toch is het belangrijk om verschillende scenario’s te overwegen en te kijken welke verzekeringen hier passend bij zijn. Door je je erin te verdiepen worden je lasten weliswaar niet lager, maar je weet tenminste wel waar je aan toe bent in geval van ziekte, schade of overlijden!