Het sieraad in de badkamer

Ze zijn geen uitzondering meer in de badkamer; de handdoekradiator. De verticale designradiator is er als bij- of hoofdverwarming. De functie is het drogen of verwarmen van handdoeken, maar de meeste mensen vinden het een sieraad in de badkamer.

Lees meer

22

jun

Designklassieker
Het meest bekend is de ladderradiator. De buizen lijken op sporten van een trap en is eigenlijk een designklassieker geworden. De radiator is er in gelakte vorm, maar ook in roestvrijstaal. Er zijn meerdere uitvoeringen van de handdoekradiator, bijvoorbeeld een verticale brede radiator met één of meerdere uitsparingen. Een designradiator geeft de mogelijkheid om de badkamer te verrijken. Een wastafel en badkuip hebben min of meer eenzelfde vorm. Met een badkamerradiator kun je het verschil maken.

Voor de gehele woning
Design is niet alleen beperkt voor de badkamer. Designradiatoren zijn er voor de gehele woning als horizontale paneelradiator en opvallende verticale radiatoren. Het merk Instamat heeft voor elke ruimte schitterende radiatoren die ook uitblinken in kwaliteit. Bijzonder is de elektrische Iskol. Het is een ladderradiator die op de vloer staat en rust tegen de wand.

Aluminium
Radiatoren gemaakt van aluminium zijn in feite de premium. Het materiaal zorgt voor een snelle opwarming. Daarbij hebben ze een lagere waterinhoud waardoor ze niet alleen sneller opwarmen, maar ook geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming. Het zorgt in ieder geval voor een hoger rendement.

Vloerverwarming
De mooiste oplossing voor badkamers is vloerverwarming. Dit kan ook elektrisch. In de meeste situaties zijn vloermatten het meest geschikt als de vloer betegeld is. Een andere mogelijkheid is vloerverwarmingsfolie wat gebruikt wordt bij laminaat, PVC of houten vloeren. Met een aparte klokthermostaat is de periode dat de badkamer gebruikt wordt instelbaar met de gewenste temperatuur.
 
Ligt er bij jou vloerverwarming in de badkamer dan wordt een handdoekradiator een sieraad. De functie is dan meer decoratief en dient uitsluitend als bijverwarming en het verwarmen & drogen van kleding en badtextiel. Designradiatoren zijn er natuurlijk ook in een elektrische variant.