Hoe creeer je een kindvriendelijke tuin?

Het is zomer en zodra het kan zet je lekker de openslaande deuren naar je tuin wagenwijd open. Je kinderen stonden al te trappelen van ongeduld en ze vliegen gelijk naar buiten; spelen! Handig als je jouw tuin op een fijne en veilige manier voor ze hebt ingericht. Tenminste, voor een gedeelte dan. Een plekje voor de kids en een plek voor jou.

Lees meer

25

aug

Je houdt van groen. Je vindt het fijn om tegen een boom aan te zitten en te genieten van al je bloemen en planten. Die heb je met zorg uitgekozen. Laat je goed adviseren bij het tuincentrum welke niet giftig zijn en die je met een gerust hart in je kindvriendelijke tuin kunt zetten. Houtsplinters zijn ook gevaarlijk voor je kinderen. Let op met het aanleggen van je terras en gebruik composiet terrasplanken, ben je gelijk duurzaam bezig!

 

 

Plekjes

De onderhoudsarme composiet planken zijn duurzaam en het materiaal is geen hout, het lijkt er alleen heel erg op. Hierdoor kan het niet splinteren en is het dus veilig voor kinderen. Op dit mooie terras maak je een leuk plekje voor je kids waar ze een eigen zithoekje hebben. Een kleine tafeltje, kleine stoeltjes, kleine theekopjes en kleine plastic schoteltjes, hartstikke leuk en spannend. Achter in de tuin op het gras zet je een klein tentje neer waar ze fijn kunnen spelen.

 

Moestuintje

Ook heel erg spannend is een eigen moestuintje voor de kinderen. Tegelijkertijd heel leerzaam. En ze zien elke dag de plantjes groeien. Om de moestuin heen kun je ook composiet vlonderplanken leggen waar ze veilig op kunnen lopen. Zo leren je kinderen veel sneller begrijpen waar hun eten vandaan komt en hoe de aardbeien en tomaten groeien. Kinderen met een eigen moestuin eten meer makkelijker groente, wist je dat? Ze hebben de komkommer zien groeien en vinden het maar wat spannend om die dan ook te proeven. Als je niet zo’n heel grote tuin hebt, kun je toch heel makkelijk een moestuintje aanleggen. Gewoon een paar planken van composiet met daarop een paar potten neerzetten. Aarde en samen met je kids zaadjes erin doen en ze kunnen de natuur beleven!