Hoe creëer je een stijlvolle badkamer?

Heerlijk tot rust komen na een intense dag. Dat doen de meeste mensen graag door voor het slapen gaan nog even te badderen of te genieten van de warme waterstralen van de regendouche. We besteden gemiddeld 1,5 uur per dag op de badkamer, dus reden genoeg om deze ruimte in huis er ook stijlvol uit te laten zien. Maar waar begin je? In dit artikel help ik jou alvast een eindje op weg. Lees snel verder!

Lees meer

27

sep

 

Maak gebruik van de beschikbare ruimte

De een baadt letterlijk in luxe en de ander moet creatief omgaan met de beschikbare ruimte. Heb je genoeg ruimte tot je beschikking, dan kun je een bad, douche, ruim wastafelmeubel en toilet plaatsen. Maar in een kleine badkamer is het wat meer passen en meten, en moet je er juist voor zorgen dat je geen te volle badkamer krijgt. Je moet namelijk niet vergeten dat accessoires ook ruimte in beslag nemen. Een slimme manier om optisch meer ruimte te creëren is door te kiezen voor een zwevend badkamermeubel, zoals een badkamerkast. De kast ‘zweeft’ boven de vloer en dat laat de badkamer optisch groter ogen. Benieuwd naar andere manieren om je badkamer visueel groter te maken? Kies bijvoorbeeld voor een hangend toilet, plaats langwerpige wandtegels, hang een grote spiegel aan de muur en gebruik een glazen inloopdouche deur in plaats van douchegordijnen.

Een slimme badkamerindeling

Wil je de badkamer compleet renoveren, dan komen daar ontzettend veel keuzes bij kijken. Een badkamer koop je niet elke week, dus het loont de moeite om goed voorbereid aan de slag te gaan. Je wilt er natuurlijk jarenlang plezier van hebben! Waar je zoal rekening mee moet houden? Denk goed na over een slimme badkamerindeling en bespreek je wensen met een specialist. Zij kunnen met jou het ontwerp doorspreken en je adviseren over de mogelijkheden. Dat geldt niet alleen over de indeling van de badkamer, maar ook de badkamerstijl. Wil je een Scandinavische stijl, industriële stijl of een moderne stijl? Ook op Pinterest kun je ontzettend veel ideeën opdoen voor badkamers. Door goed research te doen op het internet en goed voorbereid naar een sanitair winkel te gaan, gaat je dat een hoop tijd en stress besparen. Succes!