Hoe je kindermeubilair of buiten speelgoed maakt van gebruikte banden

Hoe maak je jou kind helemaal gelukkig? Dat is heel eenvoudig voor elkaar te krijgen door middel van een band. Heb je wel eens nagedacht over wat je allemaal met oude band zou kunnen doen? Het zal je misschien verbazen want er zijn heel veel mogelijkheden.     Een kinderstoel Als je kind tv gaat kijken, een boek gaat lezen of juist erbij wilt zitten kan een
Lees meer

30

okt

Hoe maak je jou kind helemaal gelukkig? Dat is heel eenvoudig voor elkaar te krijgen door middel van een band. Heb je wel eens nagedacht over wat je allemaal met oude band zou kunnen doen? Het zal je misschien verbazen want er zijn heel veel mogelijkheden.

 

 

Een kinderstoel

Als je kind tv gaat kijken, een boek gaat lezen of juist erbij wilt zitten kan een bank erg hoog zijn. Door een band te gebruiken kan heeft jou kind een eigen stoel die perfect op maat is. Hij of zij heeft als het ware een eigen plaatsje in de woonkamer. Denk maar eens in hoe gelukkig jou kind hiervan zou worden. Maar hoe maak je een kinderstoel? Heel eenvoudig! Je hebt er zelfs maar twee banden voor nodig. De eerste band zal je gebruiken als de stoel waarop je kind zal zitten. De tweede band zal gebruikt worden als de rugleuning. Een stoel maken van binden is heel eenvoudig. Zorg dat aan de onderzijde van de band een ronde plaat vast gemaakt word. Draai hierna de band om en vul deze op met wol of ander materiaal dat zacht aanvoelt. Hierna leg je er een deken op waarvan je zelf de kleur en het materiaal kunt kiezen. Maak deze vervolgens vast aan de zijkant van de band en je hebt de stoel al klaar. Hierna ga je beginnen met de rugleuning. Om deze te maken moet er een hap uit de band gehaald worden. Als je hiermee klaar bent kan je een lang kussen maken die precies in de band past. Hiervoor kan je zelf een stuk stof uitkiezen. Knip een lange reep stof uit. Vouw deze vervolgens dubbel en naai deze vervolgens dicht. Zorg er natuurlijk wel voor, dat je voor de laatste kant het stof vult met watten of ander zacht materiaal. Als het kussen helemaal af is kan deze in het voorstel gezet. Zet hierna de rugleuning op de stoel en naai het onderste gedeelte van het kussen vast aan het bovenste gedeelte van de zitkussen. Geniet vervolgens van jou kind die erg blij zal zijn met zijn nieuwe stoel.

 

Buitenspeelgoed gemaakt met een band

Kinderen zijn dol op schommelen. Van jongs af aan worden speciale schommels aangeboden die voor veel speelplezier zal zorgen. Ieder kind heeft wel eens geschommeld in zijn leven en zelfs op vele schoolpleinen zie je de schommel terug. Met een band kan je alles maken. Een aantal voorbeelden kunnen hierbij genoemd worden. De meest bekende is de schommel waarbij aan vier punten een touw verbonden is en een band. De band ligt hierbij plat. Aan de bovenzijde worden vier pennen in de band vastgemaakt. Hierna wordt door iedere lus een sterk touw vastgemaakt. Ook aan de bovenzijde zal een lus gemaakt worden. Het is handig dat aan de bovenzijde een metalen ring gebruikt wordt, die de slijtage tegen gaat. Bij een bouwmarkt zijn vaak lussen te vinden waaraan je de schommel gemakkelijk kunt bevestigen. Een andere mogelijkheid is de band verticaal te zetten en op die manier een schommel te maken. Hierbij wordt een dik touw door de schommel gehaald en vastgemaakt. Vervolgens kan dit touw aan bijvoorbeeld een stevige tak van een boom vastgemaakt worden of aan hetzelfde systeem als bij een normale schommel opgehangen worden. Er tot slot er ook voor gekozen worden om de band horizontaal neer te leggen en er een ronde metalen plaat te zetten. In het middel van deze metalen plaat maak je vervolgens een gat. Hierdoor zal een enkel dik touw gedaan worden en aan de onderzijde bevestigd worden. Vervolgens kan het touw aan een boom of ergens anders gehangen worden. Hierdoor krijg je weer een geheel ander soort schommel. Je ziet dus al dat er verschillende soorten schommels, al heel eenvoudig gemaakt kunnen worden met een band. Het kost je even de tijd maar dan heb je ook wat.

 

Bron foto: fromscandinaviawithlove