Hoe pas je in een dienblad toe in jouw interieur?

In vrijwel elke woning vind je wel een dienblad. Doordat dienbladen op allerlei manieren te gebruiken zijn is dit altijd een woonaccessoire dat zeer welkom is. Het aanbod aan dienbladen is erg groot en divers, vandaar dat het wel eens lastig kan zijn om een geschikt type dienblad te vinden.

Lees meer

01

aug

 

Dienbladen in diverse formaten, stijlen en kleuren

Tegenwoordig zijn er erg veel woonstijlen die allen specifieke kenmerken hebben, bij vrijwel iedere woonstijl zijn bijpassende woonaccessoires te verkrijgen. Mede hierdoor zijn er ook erg veel verschillende dienbladen te vinden. Over het algemeen zijn dienbladen onder te verdelen in landelijke en industriële dienbladen, hierbij zijn landelijke dienbladen veelal gemaakt van natuurlijke materialen als riet en rotan en industriële dienbladen meer van robuust materiaal als metaal en ijzer. De gebruikstoepassingen van dienbladen zijn erg divers, om deze reden geven we je hieronder wat tips en ideeën!

 

Verschillende toepassingen

Het dienblad is door de jaren heen uitgegroeid tot een woonaccessoire dat voor allerlei uiteenlopende zaken gebruikt kan worden. In onderstaand overzicht vind je een aantal van de belangrijkste toepassingen.

 

Het dienblad om te serveren

De meest bekende, en de meest gangbare, toepassing van het dienblad is die om er eten en drinken mee te serveren. Met name wanneer je gasten hebt is een dienblad hiervoor erg handig. Het type dienblad dat je hiervoor kan gebruiken is erg breed, je kan zowel voor een rond exemplaar als voor een vierkant dienblad kiezen. Het formaat is natuurlijk afhankelijk van het aantal hapjes en drankjes dat je wilt gaan opdienen.

 

Het dienblad om decoraties op te plaatsen

Tegenwoordig worden er steeds meer decoratieve accessoires gebruikt om de woning een leuke sfeer te geven. Deze moeten natuurlijk ook allemaal een plekje krijgen, hiervoor leent een dienblad zich uitstekend! Het dienblad kan je gebruiken om items als kransen, windlichten en ook kaarsen op te plaatsen. Een erg geschikt type dienblad hiervoor is een houten exemplaar, deze heeft van zichzelf ook al een huiselijke uitstraling! Erg populair bij de kleur van het moment zijn zwarte dienbladen.

 

Een extra bijzettafel creëren met een dienblad

Kom je wat ruimte te kort op de tafel in je woonkamer? Een goede oplossing is het om een dienblad op een poef of hocker te plaatsen, zo creëer je in een handomdraai een extra bijzettafel! Ideaal voor wanneer er toch net iets meer visite langs komt dan je in eerste instantie had gedacht. Het type dienblad is ook hier afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt.

 

Dienblad om kruiden op te bergen in de keuken

In de keuken gebruik je nou eenmaal veel peper, zout en allerlei kruiden. Doordat je deze veel gebruikt is de kans groot dat je ze op een vaste plek hebt staan zodat je ze gemakkelijk kan pakken. Een leuke oplossing hiervoor is een dienblad. Door deze benodigdheden op het dienblad te plaatsen kan je ze gemakkelijk pakken en staan ze ook nog eens netjes en opgeruimd bij elkaar, wat wil je nog meer?

 

Dienbladen in verschillende kleuren en stijlen

Eerder hebben we al even kort besproken dat er grofweg twee stijlen zijn op het gebied van dienbladen. Hier zijn de landelijke dienbladen veelal voorzien van natuurlijke kleuren, maar ook zwarte en witte dienbladen zijn steeds meer in opkomst. De meer robuuste industriële stijl kenmerkt zich door stoere kleuren als metaal grijs en zwart. Bij beide stijlen worden de dienbladen geleverd in de gebruikelijke ronde, vierkante en rechthoekige vormen.